Буковинські опозиціонери взяли участь в акції  “Вставай, Україно!” в Хмельницькому

Буковинські опозиціонери взяли участь в акції “Вставай, Україно!” в Хмельницькому

10.06.2013, 02:10

Захід відбувся в неділю, 9 червня. Як повідомляють очевидці, в акції опозиції “Вставай, Україно!” у Хмельницькому взяли участь близько 2 тис. осіб. Учасники  акції  вирушили колоною від кінотеатру ім. Шевченка до Майдану незалежності, де відбувся мітинг. Згодом на площі біля Хмельницької облдержадміністрації для участі у мітингу підтягнулися 5 тис. хмельничан та жителів області, зазначили в «Батьківщині». У вступному слові лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив, що акція опозиції триватиме доти, доки їм не вдасться зреалізувати три завдання. Перше завдання, за його словами, - «побороти режим Януковича», друге - не допустити реваншу диктатури, і третє - провести процес всеосяжних змін в економіці країни. Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк додав, що акція опозиції продовжуватиметься в обласних центрах України.  На запитання кореспондента УНІАН про те, що в останньому листі лідер опозиції Юлія Тимошенко закликала своїх прихильників припинити проведення цієї політичної акції, Яценюк відповів, що всі організаційні моменти об’єднана опозиція напряму погоджує з Тимошенко. Лідера партії “УДАР” Віталія Кличка на акції у Хмельницькому не було. Журналісти запитали у Яценюка, чому відсутній Кличко, і той відповів, що це питання не за адресою.

Наступний марш та мітинг у рамках загальнонаціональної акції “Вставай, Україно!” відбудеться в Миколаєві. Про це сьогодні повідомив журналістам перед початком маршу “Вставай, Україно!” в Хмельницькому голова фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк, поінформували УНІАН у прес-службі «Батьківщини». Яценюк нагадав, що опозиція обіцяла проїхати з акцією “Вставай, Україно!” всю країну. “І ми їздимо по Україні. Минулого разу ми були в Донецьку, сьогодні ми в Хмельницькому. Наступна наша поїздка буде в Миколаєві”, - підкреслив він.

 Голова фракції “Батьківщина” зазначив, що опозиція вимагає призначення виборів у п’яти “проблемних” округах, один із яких знаходиться в Миколаєві, “де Партія регіонів просто вкрала перемогу в нашого кандидата”. “Всередині парламенту ми вимагаємо, щоб приймались відповідні закони, в тому числі й законодавство про вибори, і хочемо побачити Віктора Януковича в стінах Верховної Ради. А поза межами парламенту ми закликаємо людей, щоб вони підтримували зміни і виходили на вулиці”, - підкреслив він. “Ми працюємо. Ми вимагаємо того, що необхідне для мільйонів українців, які за нас проголосували. Ми виходимо на вулицю і звертаємось до нашого українського народу – наша перемога повинна відбутися в 2015 році, а можливо, і раніше”, - сказав Яценюк.

Фото Сергія Лазарєва

1


КОМЕНТАРІ (2)

Компенсировали нехватку своих сторонников подвозом с соседнего региона. Бывает....

avatar

Октябрьский

09 червня 2013 20:49

Нє - то Бурбака хтів до фодеграфії. У Києві коло БТРа він файно війшов, варий сподобалоси.

avatar

зеник до жовтенятка

10 червня 2013 00:50