Буковинські нардепи склали присягу:  колишній очільник ОДА Роман Ванзуряк  побажав обранцям успіху (оновлено)

Буковинські нардепи склали присягу: колишній очільник ОДА Роман Ванзуряк побажав обранцям успіху (оновлено)

27.11.2014, 14:26

Буковину у Парламенті восьмого скликання представлятимуть майже два десятки нардепів

З кожною новою Радою все більше чернівецьких збирається в будівлі під скляним куполом. Цього разу буковинців майже два десятки. Для когось досвід парламентаря новий, хтось на депутатстві зуби з'їв. Микола Федорук, якому довелося працювати у двох скликаннях, різницю між ними бачить.

- Різниця в тому, що вперше створена коаліція буде створена проєвропейська, проукраїнська, і не буде Парламент хитатися в один чи інший бік. І це найголовніше, те, що саме демократичні сили отримали переконливу перемогу на цих позачергових парламентських виборах, - підкреслив Микола Федорук, Народний депутат України.

Ще один нардеп зі стажем, вчорашній міністр, а тепер знову депутат Максим Бурбак називає роль нового Парламенту історичною.

- Все, що має здійснити цей Парламент, - це все ж таки затвердити народження нової України, оновленої України. Тому, що ціна, яку ми заплатили за нашу незалежність, вона, дійсно, дуже висока. Не виправдати сподівань виборців неможливо, - наголосив Максим Бурбак, Народний депутат України.

Новачок у Раді, Іван Рибак, запевняє, теж знає, на що спрямувати стратегічні зусилля.

- У першу чергу - лобізм інтересів громади, яку було покинуто напризволяще протягом останніх двадцяти років. Ви знаєте, що на Західній Україні не будувались дороги, не розвивалась інфраструктура. Думаю, що зараз ситуація зміниться, - сказав Іван Рибак, Народний депутат України.

Попри те, що більшість народних обранців камери "ТВА" не цурались, все ж у декого часу на спілкування з журналістами не вистачало.

- Можна, зараз, секунду, я здам це, набуду повноважень і тоді я готовий дати вам інтерв’ю, - сказав Михайло Папієв, Народний депутат України.

Та ні через секунду, ні через годину поспілкуватися з Папієвим не вдалося. Більшість депутатів його фракції взагалі намагалися не надто "світитись" у кулуарах і одними з перших прошмигнули до сесійної зали. Так само непомітно і зникли з Ради. Натомість не обділила "Теми дня" коментарем депутат Оксана Продан.

- Які ризики стоять перед цим Парламентом? Адже час непростий і суспільство наелектризоване. - Я думаю, що, не якщо, а коли Парламент запрацює нормально і буде робити сьогодні ті речі, які потрібні країні, яких люди чекають від нас, то ризики будуть мінімальні, - вважає Оксана Продан, Народний депутат України.

Цього дня топовими спікерами стали комбати та герої Майдану, які потрапили до Парламенту. Серед них і буковинський козак Гаврилюк. Каже, що вже вирішив, яким питанням приділить увагу у новій Раді.

- Той, хто учасник АТО, так само добиватися, щоб він мав пільги. Якщо, наприклад, воїн не прийшов із війни, значить, треба добитися для його сім’ї, щоб вони теж мали, отримали якісь кошти. Якщо немає житла, - теж, - щоб отримали, - зазначив Михайло Гаврилюк, Народний депутат України.

Отже, Буковина має потужне лобі у Парламенті. Тепер від громадського контролю залежить, щоб обіцянки депутатів не залишилися порожніми словами. 

Джерело: http://tva.ua/show/news?id=459332

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов відкрив урочисте засідання парламенту.

На засіданні крім новообраних депутатів присутні екс-президенти України Леонід Кучма, Леонід Кравчук і Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, члени Кабміну, представники силових відомств, громадськості, дипломатичного корпусу.

Присутні вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної сотні та всіх українців, які загинули під час розв'язаної Росією війни хвилиною мовчання.

Депутати вголос склали присягу.

Стало відомо, хто очолить шість фракції у новообраній Верховній Раді 8-го скликання, яка сьогодні відкрила перше засідання. 

Депутати, які пройшли до парламенту від партії "Батьківщина", прийняли рішення, що після формування фракції її очолить лідер партії Юлія Тимошенко. Про це повідомив журналістам народний депутат Сергій Соболєв. 

"Народний фронт" планує обрати своїм лідером у парламенті Олександра Турчинова. Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко. 

Депутати, що пройшли в Раду за списком Блоку Петра Порошенка ще вчора визначилися, що оберуть керівником фракції Юрія Луценка, а "Об'єднання Самопоміч" - Олега Березюка. 

Фракцію Опозиційного блоку після її формування очолить Юрій Бойко. Цю інформацію підтвердив депутат Юрій Мірошниченко. 

Денис Силантьєв повідомив журналістам, що лідером фракції Радикальної партії буде обраний лідер партії Олег Ляшко.

"Українська правда"

Фотографії Вадима Пелеха, REUTERS, УНІАН, ФБ, molbuk.ua

"Сьогодні запрацював новий парламент. Від нього багато сподівань, виборці очікують практичних дій і виконання обіцянок. Я готовий до роботи і не підведу округ №203 від якого обирався. Дуже надіюсь на допомогу громадськості, а від себе зроблю все залежне для того, щоб конкретними справами "подякувати" всім тим хто мене підтримав!", - написа на своїй сторінці сторінці у соціальній мережі Фейсбук Григорій Тіміш.

Нардеп Оксана Продан звітуватиме перед українцями про виконану роботу.

Вона взяла в активістів щоденник політичної відповідальності. Про це повідомляє promin.cv.ua.

Сьогодні відбулось перше засідання новообраної Ради 8 скликання.

Під стінами Верховної Ради зібрались активісти, зокрема, представники системи народного контролю "Слово і діло". 

На сайті ведуть моніторинг кількості обіцянок депутатів та подана діаграма їх виконання. 

Відтак порівнють, що вони встигли зробити, а що просто наобіцяли.

За словами людей, окрім цього, вони підготували для депутатів щоденники політичної відповідальності, у яких ті звітуватимуть перед народом про виконану роботу.

Народний депутат, буковинка Оксана Продан першою із обранців взяла такий щоденника для самоконтролю.

"Яшо ви подивитеся на цю систему контролю та зайдете на сайт "Слово і діло", то погодитесь зі мною, що я - один із найбільш ефективних депутатів цього скликання.

На цьому сайті є мій звіт та оцінка ефективності роботи", - сказала О. Продан.

- Працювати ефективно та відкрито нам не вперше, - додала вона.

Роман Ванзуряк привітав новообраних депутатів із складанням присяги. Про це повідомляє promin.cv.ua

Колишній очільник ОДА побажав обранцям успіху

Колишній голова Чернівецької обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк у соціальній мережі привітав новообраних депутатів із складанням присяги.

"Багато патріотично налаштованих професіоналів сьогодні склали присягу в Раді. 

Я щиро бажаю їм успіху, бо саме Рада має стати генератором змін в країні", - написав він.

- Моя порада - працювати і не дивитися назад. Очі бояться, руки роблять.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Самой не смешно.

avatar

Оксане

27 листопада 2014 13:05

Оце дак танедм! Злодюга-аферюга Федорук і голозадий козак Гаврилюк, який від кредиторів утік на майдан пересидіти))))))))))))

avatar

Ржу нє магу

27 листопада 2014 18:31

Одні злодії змінили других злодіїв! Але ці прийшли на крові!!!

avatar

журналистам

27 листопада 2014 19:42