БУКОВИНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ДРУГІ В ЗАХІДНОМУ РЕГІОНІ Й П'ЯТІ - В УКРАЇНІ

БУКОВИНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ДРУГІ В ЗАХІДНОМУ РЕГІОНІ Й П'ЯТІ - В УКРАЇНІ

13.09.2011, 18:55

З такими результатами економічної діяльності за вісім місяців нинішнього року лісівники області зустрічають своє професійне свято.

- Основний акцент робимо на збільшенні продуктивності виходу деревини з одного гектара, відборі та реалізації цінних сортиментів деревини, - говорить начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан. - Порівняно з відповідним періодом минулого року реалізація деревини підприємствами управління становить 153 відсотки . Продуктивність праці зросла на 48 відсотків,заробітна плата - на 36 відсотків. Середня заробітна плата по галузі склала 2.515 гривень.

Раціональне невиснажливе лісокористування, наближене до природи відновлення лісів, вирощування високопродуктивних насаджень - три "кити" , на яких тримається лісова галузь області. Щороку лісівники краю створюють більш як 70 гектарів нових лісів. Лісистість Буковини становить 33 відсотки, що відповідає вимогам державної програми "Ліси України". Загалом по Україні цей показник - 13 відсотків. Маємо найбільше в Україні заповідних лісів - 40 відсотків від загального лісового фонду.

Послідовно здійснюється стратегічна програма будівництва лісових доріг господарського призначення. Нинішнього року 17 кілометрів нових лісових магістралей буде здано в експлуатацію, запроваджується передовий метод електронного обліку деревини, залучаються інвестиції для налагодження глибокої переробки деревини, особливо низькосортної.

Про ці та багато інших ключових позицій своєї нинішньої та майбутньої діяльності лісівники області говоритимуть на урочистому зібранні з нагоди професійного свята , яке відзначатимуть у Сторожинецькому лісному коледжі - кузні фахівців лісової галузі області, - повідомили "BukNEWS" у Прес-службі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

На фото: Начальник виробничого відділу ДП "Сторжинецьке ЛГ", який першим на Буковині впроваджує електронний облік деревини, Олександр Красовський демонструє електронного "контролера".