Буковинські абітурієнти найгірше в Україні склали  державну підсумкову атестацію

Буковинські абітурієнти найгірше в Україні склали державну підсумкову атестацію

15.08.2019, 16:25

Чернівецька область стала останньою у списку успішності абітурієнтів, які отримали результати підсумкової державної атестації на високому рівні.

Про це повідомив виконуючий обов’язки директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко на прес-конференції в Києві у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У регіональному розрізі, лідером за успішністю абітурієнтів на основі підсумків атестації став Київ та Черкаська область. Останніми в списку успішності значаться Закарпатська, Рівненська та Чернівецька області.

Водночас у УЦОЯО повідомили, що за підсумками державної підсумкової атестації дівчата показали більш кращі результати, ніж юнаки.

"Гендерної нерівності між учасниками зовнішнього незалежного оцінювання ми не спостерігаємо. При цьому приємно відзначити, що наші дівчата є більш наполегливими, і їх результати на достатньому і високому рівні кращі, ніж у юнаків .... Так чи інакше, дівчата в школі у нас вчаться краще", - сказав Бойко.

Як приклад було наведено результати державної підсумкової атестації з української мови, згідно з якими високий рівень по тестуванню показали 17,8% дівчат і лише 6,6% юнаків.

1