Буковинська 'Солідарність' не буде ставити питання про зміну керівництва Чернівецької обласної ради

Буковинська "Солідарність" не буде ставити питання про зміну керівництва Чернівецької обласної ради

16.10.2017, 17:30

Журналіст BukNews, зокрема, поцікавився як БПП-Солідарність виходитиме з політичної тіні на Буковині, про що заявив новообраний голова партійної організації.

Іван Шевчук, депутат Чернівецької обласної ради, голова фракції БПП-Солідарність.

- Чернівецька обласна організація Блоку Петра Порошенка - "Солідарність" виграла вибори до облради на 34 округах із 64 існуючих, - нагадав Іван Шевчук. - Але шляхом маніпуляцій, шляхом того, що у волевиявлення виборців втрутилися київські політики, внаслідок кулуарних, підпільних домовленостей, партія яка має найбільшу кількість депутатів обласної ради - 15 мандатів, яка виграла вибори в області, внаслідок підкилимної змови не має свого представника у президії Чернівецької обласної ради. Не буду зараз говорити про те, чи будемо ми починати якись переворот в обласній раді, ми працюємо конструктивно. Можливо, було мало публічності. Сьогодні, коли відбуваються вибори до нових ОТГ, саме фракція БПП настояла на ухваленні протокольного рішення про проведення 28 вересня сесії обласної ради для ухвалення змін до перспективного плану, щоб дати їм дорогу до виборів. Деякі партії не хотіли цього: утрималися, не голосували. Саме ми взяли перерву для того, щоб спрямувати розгляд даного питання у нормальне русло.

- Ми не можемо бути в опозиції. Нас обрали люди. Мусимо усе робити в обласній раді, як представники територіальної громади, щоби покращувати життя громадян. Ми популізмом в обласній раді не займаємося. Наша позиція - це конструктивна робота на користь громади.

- Питання про переобрання керівництва обласної ради фракція БПП Солідарність поки що ставити не буде. Ми не представлені у президії, але ми представлені депутатами, ми представлені у комісіях. Ми будемо так ставити питання, щоби наші пропозиції підтримувала більшість депутатів обласної ради. Для того, щоб рішення було прийняте не потрібно сидіти в президії. Для того, щоб ставити сьогодні питання про переобрання керівництва потрібно мати голоси. Нас у залі 15 чоловік, а рада налічує 64. Потрібно 33 голоси, щоб прийняти якесь рішення. Для чого нам говорити сьогодні про те, що ми не можемо зробити, - сказав Іван Шевчук. - Ми конструктивно працюємо у раді, щоб прийматі ті рішення, які потрібні буковинцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми сьогодні фактично в опозиції до обласної влади": Іван Рибак пояснив, як БПП-Солідарність виходитиме з політичної тіні на Буковині

1