Буковинська «Батьківщина»:  «Збиратимемо підписи проти продажу землі сільгосппризначення»

Буковинська «Батьківщина»: «Збиратимемо підписи проти продажу землі сільгосппризначення»

05.05.2017, 23:47

Попри те, що суд ухвалив рішення про заборону проведення референдуму, активісти зберуть переконливу кількість підписів проти продажу землі сільгосппризначення. Про це сьогодні на прес-конференції у Чернівцях заявив перший заступник голови обласної парторганізації  ВО «Батьківщина» Василь Мельник.

«Після Всеукраїнських зборів за винесення питання продажу сільгоспземлі на референдум були подані документи до Центральної виборчої комісії, - пояснив Василь Мельник. – ЦВК розглянула і за 5 днів, відповідно до закону, перевірила ці підписи. 27 квітня вона була готова зібратися наступного дня і приймати позитивне рішення щодо проведення референдуму. Та, очевидно, владі це не підходило».

Василь Мельник нагадав, що 27 квітня суддя Окружного суду м. Києва Арсірій прийняв рішення про заборону референдуму. «Констатуємо факт, що жодної судової реформи не відбулося – рішення і далі приймають на догоду владі», - сказав партієць. Водночас він запевнив, що створена раніше ініціативна група все одно працюватиме, і до кінця травня буде зібрана така кількість підписів, щоби довести владі: люди проти продажу сільгоспземлі.

 "Якщо до нас не прислухаються і на цей раз – будемо вживати всіх заходів, аби у Верховній раді не було прийнято таке рішення», - каже партієць.

1