Буковинська «Батьківщина» натякає, що Старик із Павлюком підігрують Папієву?

Буковинська «Батьківщина» натякає, що Старик із Павлюком підігрують Папієву?

23.11.2011, 18:27

Буковинська «Батьківщина» вважає неприпустимим відзначати роковини Голодомору разом з владою, яка його навіть не визнає

 Минулотижневе засідання Громадського комітету з вшанування пам’яті жертв Голодомору – геноциду проти української нації на знак протесту покинув голова Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко. Свою позицію він пояснює так:  «Відзначати скорботні події разом з владою, яка навіть не визнає самого факту Голодомору в Україні – руками Табачника викинувши його з підручників історії для шкіл, - неприпустимо».

 Громадський комітет, який зібрався, аби розробити план заходів з відзначення в області роковин трагедії, проводитиме ці заходи разом з владою, яка звернулася до Комітету і фактично формально прозвітує організованими ним подіями про виконання Указу Президента.

 «Відзначення роковин штучно створеного голоду, Голодомору, геноциду проти українців  – це результат того, що переживаєш внутрішньо, це усвідомлення глибини і масштабів трагедії, - заявляє Юрій Скорейко. - А влада руками наївних (або й не наївних, а дуже навіть раціонально налаштованих) громадських організацій  намагається перетворити ці роковини на формальність, вихолостивши з них саму ідею, сенс, пам’ять про ті страшні події. Вважаю, що брати в цьому участь і підігравати владі не можна».

 «Ми повинні не «відзначати», а вшановувати пам’ять безневинних жертв організованого большевицьким режимом геноциду українського народу», - наголосив Ю.Скорейко. Саме тому ВО «Батьківщина» у Чернівцях вшанує пам’ять померлих від Голодоморів покладанням вінків, квітів і запалюванням свічок біля пам’ятного каменя, який покладений на місці майбутнього пам’ятника жертвам голодоморів та політичних репресій.

Нагадаємо, у п’ятницю 18 листопада у Народному домі у Чернівцях за ініціативи громадських організацій відбулося засідання обласного Громадського комітету з вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. в Україні, до якого увійшли провідні буковинські громадські діячі, науковці, письменники, священнослужителі, журналісти та митці.

Координатор Громадського комітету у Чернівецькій області Віктор Павлюк повідомив присутнім про мету та завдання Громадського комітету, а також ознайомив їх з проектом запланованих жалобних заходів на наступний тиждень 21-26 листопада.

Голова товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» Володимир Старик проінформував присутніх про найновіші наукові видання, в яких висвітлюються злочини тоталітарного режиму в Україні, і найбільшого з них – геноциду 1932-1933 рр.

Обласний громадський комітет схвалив план жалобних заходів, серед яких - організація документальної фотовиставки про Голодомор в Україні в палаці «Юність Буковини», участь в поминальних молебнях в церквах області, організація та проведення виступів перед студентською та учнівською молоддю краю та участь в траурному мітингу 26 листопада 2011 року. Члени Громадського комітету прийняли звернення до освітніх закладів Чернівецької області з проханням провести «Уроки пам’яті» та до місцевих телерадіокомпаній і, зокрема, радіостанцій, у суботу 26 листопада обмежити випуск в ефір інформаційно-розважальних програм.

А незабаром по тому прес-служба Чернівецької ОДА також повідомила  про засідання оргкомітету з підготовки заходів у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів.

Сьогодні, 22 листопада, в Чернівецькій облдержадміністрації відбулося розширене засідання організаційного комітету з підготовки заходів у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів. Серед основних заходів, які планується провести в Чернівецькій області – поминальна Служба Божа у всіх церквах, спільний молебень на розі вулиць Руської-Шевченка та хвилина мовчання. З 21 по 25 листопада в рамках вшанування пам’яті жертв голодоморів в загальноосвітніх та вищих навчальних закладах відбудуться вечори-реквієми, уроки пам’яті, тематичні лекції, історичні години, перегляд документальних фільмів про трагічні сторінки нашої історії.

У закладах культури області розгорнуться виставки архівних документів, фотоматеріалів. Крім того, в обласному краєзнавчому музеї 23 листопада буде проведено урок-реквієм “Запали свічку пам’яті”, а 24 листопада в обласній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка – історичну годину “Шляхами української Голгофи: історія 30-х – 40-х років”.

Як відзначила під час засідання оргкомітету начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Ганна Мальона, днями у Чернівцях відбулося засідання обласного Громадського комітету з вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. Крайова влада підтримала ініціативи обласного Громадського комітету, які ввійшли до плану жалобних заходів.

Голова товариства “Український Народний Дім в Чернівцях” Володимир Старик проінформував присутніх про проведення в Чернівцях з 15.30 до 16.30 години молодіжної акції “Пам’ятаймо! Запали свічку”, яка буде проходити на перехрестях основних вулиць міста. Він додав, що цьогорічний всеукраїнський громадський меморіальний захід буде присвячено вшануванню пам'яті дітей, вбитих і ненароджених внаслідок трагічних подій 32-33 років. Члени оргкомітету закликали буковинців уникати в День пам’яті розважальних заходів та політичних закликів.



КОМЕНТАРІ (14)

Взагалі то громадський комітет звернувся до влади, а не навпки, аби вшанувати жертв голодоморів, і  ніхто не перетворює це на формальність, а те що Скорейко хоче зайвий раз попіаритися на трагедії, то й не дивно, бо сам нічого не може запропонувати. Молодь і та організовує заходи.

Найбільше, що потребують душі тих, хто помер - нашої щирої молитви, а не піару. І поки це не усвідомлять Скорейки і їм подібні, толку в цій країні не буде. Це не політична акція.

avatar

Василь

23 листопада 2011 16:36

Таких як Скорейко треба вішати, прийшлов на оркомітет, нічого не запропонував і втік. А чого приходив? Щоб народити цю писульку? Порадів би, що всі пропозиції комітету ввійшли до загального обласного плану заходів. Вчись у молоді!

avatar

Петрович

23 листопада 2011 16:43

Хай вчиться в нас!

avatar

Свобода

23 листопада 2011 16:44

Чернівецька обласна організація ВО «Свобода» проведе скорботну факельну ходу. Запрошуємо усіх долучитися до вшанування пам’яті замордованих голодом українців. Початок ходи від громадської приймальні Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» (вул. Шевченка, 7)

avatar

Скорейку

23 листопада 2011 16:50

Старик з Павлюком підігрують, це не новина. Але Голодомор тут притягнутий за вуха. Не чіпайте цей жах

avatar

Струм

23 листопада 2011 17:02

Підігрує владі Мунтян, особливо коли нагадують про його минуле та поцуплені бюджетні грошенята

avatar

Віктор

23 листопада 2011 17:05

Даєш новий чат з Стариком. Ось тільки вони побояться так просто піти на відверте спілкування. Звикли прислужувати владі. Але не чіпайте його чоловік мусить служити, бо Галиць народний дім відбере. Це ж працювати нарешті доведеться. А ситуація з голодомором справді печальна. Але чого ви дивуєтеся спочатку великий нашоукраїнець павлюк разом з дебільнуватим Ющем задли зеку країну на виборах, і зараз продовжують підробляти. Хто з їхніх сидить в буцегарні, як Юлька. Пустив Харабара про Палюка чутку. що він десь на Вижниччині земельну під дачку приватизував і присів чоловічок тихіше трави нижче води. Чого його у наручники не закували, як Халатурника. Коваль, ти де?

avatar

Ідея!

23 листопада 2011 17:07

От казали дурням: Введіть нормальні праила гри, легалізуйте капітали, зробіть нормальну податкову систему, прйміть демократичні закони. Було у вас, чуваки, на те пять років. І хрєн ви що зробили. То сидіть тепер по віллах, товариши опозиціонери, з язиками у жопі. Бо будьяку мить прийдуть хлопці від Харабари і підете на живий чат з Ринжуком. І ті, і інші, і треті, і четверті.

avatar

Ще раз струм

23 листопада 2011 17:20

Живий чат з Ринжуком - СУПЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar

:)))

23 листопада 2011 17:22

Не чіпайте Старика, бо голови повідкручую

avatar

Віктор

23 листопада 2011 17:27

Правильно, краще переключитися на його попихачів Бешлея і Сірмана. Ще одні помаранчеві пурці!

avatar

Віктору

23 листопада 2011 17:46

Такі, як падлюк і Старик добре вміють "пристосовуватись" до регіоналів, бо вони за своєю суттю запроданці, пристосуванці і боягузи. І голодомор вони таки будуть "відзначати", бо так треба бандюковській владі. З ними, до речі, будуть і чинуші, сірмани, максимюки, бешлеї і другі "посіпаки, псевдопатріоти". А Скорейко, як на мене, не піариться, а каже святу правду

avatar

Юрій

24 листопада 2011 13:38

Влада припинила роботу над Національною книгою пам’яті жертв Голодомору, заявляє співкоординатор Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору, екс-віце-прем’єр-міністр Іван ВАСЮНИК.

Як повідомили УНІАН у Центрі досліджень визвольного руху, за словами І.ВАСЮНИКА, нинішня влада спеціально оминає тему Голодомору, бо боїться її.

«Страх побудований на її незручності для московського патронату нинішньої влади. Саме тому вони розвертають державну політику. Роблять так, щоб не злити керівництво іншої держави», - сказав він.

Одним із прикладів, за словами І.ВАСЮНИКА, є припинення роботи над Національною книгою пам’яті жертв Голодомору після виборів Президента 2010 року.

«Робота над книгою тривала упродовж 2006-2008 років. Її загальний обсяг - 23 тисячі сторінок, впорядковано спогади понад 200 тисяч очевидців, ідентифіковано майже мільйон жертв і 14 тисяч сіл, де вмирали від голоду. Також зібрана інформація про людей, які допомагали виживати, ділилися останнім шматком хліба. Робота тривала під керівництвом Інституту національної пам’яті», - додав він.

avatar

Влада припинила роботу над Національною книгою пам’яті жертв Голодомору

24 листопада 2011 14:49

Дуже соромно за БЮТ. Річниця помаранчевої революції? Ми тихенько цвіточки до памятника покладемо а з Фронтом змін іти не будемо. Як Комітет по вшанування Голодомору, ми голосно грюкнемо дверима та підемо саменькі. Але зробіть хоч щось а не обливайте брудом, не нищіть та не девальвуйте саму ідею заходу! А радники по масових заходах та комунікаціях для преси повний відстій.

Нечистота.

avatar

Турчиненман

24 листопада 2011 20:20