Буковинки Матіос і Продан прийшли на День міліції до міністра Захарченка і закликали подати у відставку

Буковинки Матіос і Продан прийшли на День міліції до міністра Захарченка і закликали подати у відставку

20.12.2013, 23:18

Жінки-народні депутати від УДАРу вимагають від міністра Захарченка подати у відставку

Жінки-народні депутати від партії “УДАР” Ірина Геращенко, Марія Матіос, Наталя Новак і Оксана Продан зустрілися з міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком і закликали його подати у відставку.

"Ми прийшли до вас в День міліції, щоб говорити про те, що в цивілізованій країні неприпустимо мати силові структури, які порушують закон, б'ють громадян, застосовують силу до мирних мітингувальників і журналістів. Побиття мітингувальників 30 грудня поглибило політичну кризу в країні, дії міліції і Беркуту викликали обурення мільйонів і багатотисячні мітинги. Ми закликаємо вас взяти на себе відповідальність за дії вашого відомства і подати у відставку", - заявили жінки-політики на зустрічі.

Також вони поставили міністру низку запитань щодо ходу розслідування дій силовиків, які застосували силу проти мирних громадян; щодо його участі в цих подіях; щодо можливості підлеглих міністра діяти без вказівки керівництва МВС. І ще раз наголосили на тому, що міністр повинен прийти і відповісти на ці питання в парламенті.

Також народні депутати від “УДАРу” вимагали від міністра прибрати надмірну кількість представників силових структур з урядового кварталу. "В Україні немає надзвичайного стану, тому подібна блокада центра столиці силовиками викликає подив", - заявили вони.

Міністр внутрішніх справ виклав свою версію подій в Україні. Він запевнив народних депутатів, що силового розгону Майдану більше не буде і поінформував , що в рамках кримінального провадження про перевищення силовиками своїх повноважень проходить низка міліціонерів. Водночас, Захарченко не надав кількість та прізвища тих силовиків, які проходять по кримінальних справах.

Міністр уникнув відповіді щодо власної відповідальності і заявив, що це - компетенція слідства. Також він відзначив, що події 30 листопада-1 грудня почали готувати радикальні угруповання з 24 листопада. Жінки - народні депутати України підкреслили, що опозиція доклала всіх зусиль, щоб акції протесту були мирними і висловили обурення тим, що силовики не зупинили провокаторів, причетних до масових збурень і заворушень.

Депутати заявили про необхідність звіту міністра у Верховній Раді щодо участі міліції у розгоні Майдану і перевищення сили 30 листопада і 10 грудня.

Також народні депутатки поклали квіти до пам'ятника міліціонерам, що загинули під час виконання службових обов'язків. "Нам потрібна професійна міліція, якою громадяни будуть пишатися, а не боятися її", - наголосили жінки-депутати.

Джерело: www.klichko.org

1


КОМЕНТАРІ (2)

Шановні нащі депутатки! Революція вже скінчилась. Йдіть в парламент і працюйте, а не піартесь!!!

avatar

Чернівчанин

21 грудня 2013 01:25

Продан прийшла ефектно позувати, (Оксана, це не конкурс краси, ти трішки переплутала заходи), а Геращенко з біллю в серці за Батьківщину і народ.

avatar

жах

22 грудня 2013 13:28