Буковинець украв кошти Сторожинецької міської ради

Буковинець украв кошти Сторожинецької міської ради

04.03.2020, 15:02

На Буковині судитимуть підприємця за привласнення коштів місцевого бюджету

Сторожинецька місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно особи, яка обвинувачується у привласненні коштів Сторожинецької міської ради

Так, підприємець обвинувачується у тому, що він склав акт приймання виконаних будівельних робіт з капітального ремонту центрального майдану Незалежності в м. Сторожинець до якого вніс завідомо недостовірні відомості. Зокрема, витрати на сплату єдиного соціального внеску на загальну суму 10953 грн, понесені у зв’язку з виплатою заробітної плати найманим працівникам, що нібито перебували з ним у трудових відносинах. 

З метою доведення свого злочинного умислу до кінця, останній подав до генпідрядника підроблений акт, який той у свою чергу передав замовнику робіт - Сторожинецькій міській раді. 

У подальшому, міською радою, як замовником по договору підряду на рахунок даного суб’єкта підприємницької діяльності перераховано кошти, за фактично неіснуючі витрати, чим спричинено місцевому бюджету матеріальну шкоду в сумі 10953 грн. 

Дії особи кваліфіковані за ч. 1 ст. 190, ч. 1,4 ст. 358 КК України (шахрайство, заволодіння чужим майном шляхом обману, підроблення офіційного документу, який видається чи посвідчується громадянином-підприємцем, і який надає права або звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем, використання завідомо підробленого документа).

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

1