Буковинець, учасник бойових дій на Сході, за гратами проведе найближчих п’ятнадцять років

Буковинець, учасник бойових дій на Сході, за гратами проведе найближчих п’ятнадцять років

09.11.2015, 22:09

За безпосередню причетність та серії тяжких та особливо тяжких злочинів проти чужого життя та майна, а також громадського порядку, скоєних на території сусідньої Хмельницької області, до суворої відповідальності нещодавно притягнуто 22-річного жителя Сокирянщини, учасника бойових дій на сході України… 

Про це повідомив Володимир Драюк, ТУ ДСАУ в Чернівецькій області. 

Матеріали кримінального провадження засвідчують, що наш земляк, повернувшись із зони АТО та «осівши» у м. Хмельницький, пізно ввечері 30 жовтня 2014 р. погодився на пропозицію місцевого підприємця зустрітись та сам-на-сам обговорити питання щодо реалізації у майбутньому земельної ділянки, яку йому, як учаснику бойових дій, мали б виділити. Та близько третьої години ночі між співрозмовниками виникла суперечка і «гість», досконало володіючи прийомами східних єдиноборств, напав на господаря, провів відпрацьований больовий захват стиснення шиї і спричинив йому механічну асфіксію. 

Переконавшись, що чоловік не подає жодних ознак життя, колишній розвідник холоднокровно зняв із тіла жерви срібний ланцюжок із підвіскою та чоловічий годинник «Аudі Chronograph Big Date» загальною вартістю у 6 тис. 153 гривні, а в шафі відшукав та «прибрав до рук» портмане, в якому зберігалось 50 тис. гривень. 

Більше того, щоби приховати свою причетність до даних посягань, припасеним бензином облив мертве тіло потерпілого, підлогу, стіни, побутову техніку та меблі і підпалив. При цьому вибухом та подальшою пожежею були повністю знищені саме помешкання квартири (для відновлювальних робіт за висновками експертів знадобиться не менше 152 тис. 790 грн.), а також численні речі, що в ній перебували (загальна вартість - 51 тис. 875 грн.). Безконтрольний вогонь, що у будь-яку хвилину міг поширитись на найближчі житлові приміщення сусідів, працівники ГУ ДСНС України у Хмельницькій області локалізували о 3 год. 50 хв. тієї ж ночі.

Та намагання відмежуватись від цієї серії злочинних посягань зловмисника від затримання не врятували. Особливо йому було важко «відхреститись» від виявлених у ході санкціонованого обшуку прикрас та об’ємного портмане потерпілого, прихованого вогнепального «ствола» із боєкомплектом (330 одиниць придатних для стрільби припасів та пістолету марки «Rohm RG 88»), а також обпалених вогнем (при вибуху «перепало» і йому) свого волосся та брів. Служителі Феміди, ретельно проаналізувавши зібрані у ході кримінального провадження матеріали та результати численних експертиз, визнали нашого земляка у даному навмисному вбивстві, крадіжці речей, в умисному знищенні шляхом підпалу майна, а також зберіганні вогнепальної зброї та набоїв. І за скоєне призначили досить суворе, але справедливе покарання – п’ятнадцять років позбавлення волі.

За цим же вердиктом із фігуранта буде стягнуто на користь матері потерпілого майже 700 тис. гривень за нанесену моральну шкоду, для відновлювального ремонту спаленої квартири та витрат на поховання сина.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/

1