Буковинець судиться з Чернівецькою ОДА через відмову надати засвідчені копії декларацій про доходи губернатора Папієва

Буковинець судиться з Чернівецькою ОДА через відмову надати засвідчені копії декларацій про доходи губернатора Папієва

25.07.2013, 14:53

Сьогодні, 25 липня, в Чернівецькому окружному адміністративному суді о 10:30 год. у відкритому засіданні маж розглядатись справа щодо ненадання засвідчених копій декларацій голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва.

 - Позовна заява та скришноти з офіційного сайту ОДА та кешу google додаються до цього листа. Як убачається із скришнот в результаті мого позову до голови ОДА з офіційного сайту ОДА зникли файли декларацій голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва за 2010 р., - прокоментував свій позов Микола Грекул.

 

Чернівецькому окружному адмістративному суду

вул. Садова 1-І, м. Чернівці, 58001

 позивач:      Грекул Микола Володимирович

с. Дубівці, Кіцманський р-н, Чернівецької області

адреса для листування:

58008, м. Чернівці-8, ас 448

тел. 095 0820078

 відповідач:   Голова Чернівецької обласної державної адміністрації

58000, м. Чернівці, вул. Грушевського, 1

 

 ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

20 травня 2013 року Грекул Микола Володимирович (далі – Позивач) звернувся з інформаційним запитом до голови Чернівецької обласної державної адміністрації (далі – Відповідач)  з проханням засвідчити копії декларацій голови Чернівецької обласної адміністрації за 2008-10рр, які були висвітлені в інтернеті на офіційному сайті Чернівецької ОДА за слідуючими адресами:

1. http://oda.cv.ua/UserFiles/File/2009/d2008_kulish.pdf  - декларація за 2008р.

2. http://oda.cv.ua/UserFiles/File/2010/deklaratsiia_p.pdf - декларація за 2009р.

3. http://www.oda.cv.ua/UserFiles/File/2011/Papiev_deklar1.jpg  - 1 арк. декларації за 2010р.

    http://www.oda.cv.ua/UserFiles/File/2011/Papiev_deklar.jpg    - 2 арк. декларації  за 2010р.

 

 Відповідно до статті 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації»  запитувач інформації зобов’язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.  В зв’язку з цим до вищезазначеного інформаційного запиту додавались копії декларацій, які були завантажені з офіційного сайту Чернівецької ОДА та надруковані за рахунок Позивача.

 Відповідно до п.п. 76-77 Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року  №1242, «установа може засвідчувати копії лише тих документів,  що створюються в ній,  а також  у  випадках,  передбачених  в  абзаці другому  цього пункту…».  Таким чином Відповідач помилково вважає, що копія декларації про доходи не являється документом, який створено в  Чернівецькій ОДА, а тому у своїй відмові безпідставно посилається на вищезазначену інструкцію з діловодства.

 Запитувач інформації в залежності від мети  використання інформації має право витребувати інформацію: усно, по телефону, факсом, електронною поштою, поштою. Відповідач (розпорядник інформації) відповідно до пункту шостого частини першої ст. 14 Закону №2939-VI  зобов’язаний надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації. Позивач (запитувач інформації) в свою чергу для підтвердження отримання достовірної та правильної інформації має право вимагати  засвідчення запитуваних копій документів.

 Відповідач у своїй відмові від 24.05.13 помилково вважає, що Закон № 2939-VI не надає права вимагати засвідчення запитуваної інформації.

 Позивач доводить до відома Чернівецький окружний адміністративний суд, що у провадженні інших судів України немає справи про цей же предмет спору і з цих же підстав, та немає судового рішення по даній суті спору між Позивачем та Відповідачем.

 Виходячи з наведеного вище, прошу Чернівецький Окружний адміністративний суд визнати протиправною відмову  Чернівецької обласної державної 
адміністрації у засвідченні копій декларацій голови Чернівецької ОДА за 2008-2010рр.., та зобов’язати голову Чернівецької ОДА  надати засвідчені копії
вищезазначених декларацій.
 Перелік документів, що додаються:

 

  1. Квитанція про сплату судового збору.
  2. Копія відмови  Чернівецької ОДА від 24.05.13.

 

 27 червня 2013 року                                               ___________ Грекул М.В.

1