Буковинець заплатив 12 тисяч за зубну пасту

Буковинець заплатив 12 тисяч за зубну пасту

08.06.2017, 19:33

Після двох місяців марного очікування на придбану зубну пасту, чернівчанин звернувся до поліції

За даним фактом працівниками Шевченківського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Увечері 7 червня зі скаргою на шахрайські дії до поліції звернувся 33-річний житель села Годилова Сторожинецького району. Чоловік розповів, що мав намір через сервіс оголошень OLX придбати партію зубної пасти. Знайшовши необхідний товар, він по телефону домовився з продавцем про завдаток, після оплати якого мав отримати вказані косметичні засоби.

На початку квітня заявник перерахував через термінал продавцеві на картковий рахунок 12600 гривень. Але бажаного товару так і не отримав. Отримавши кошти, продавець вимкнув телефон і зник.

Зі слів потерпілого поліцейські встановили особу ймовірного шахрая – 22-річного чернівчанина. Наразі слідчі перевіряють його на причетність до скоєння даного злочину.

Поліцейські закликають громадян бути пильними при здійсненні операції купівлі-продажу товарів через мережу інтернет. Часто шахраї знаходять своїх жертв саме на інтернет-сервісах оголошень. Створюючи тимчасові акаунти, зловмисники пропонують довірливим громадянам неіснуючі товари. Отримавши від покупця кошти або завдаток за товар, псевдо-продавці міняють номер телефону та видаляють обліковий запис.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

1