Буковинець перевозив понад два десятки колод ялиці без дозвільних документів

Буковинець перевозив понад два десятки колод ялиці без дозвільних документів

19.05.2020, 15:26

Під час проведення заходів з протидії злочинам проти довкілля співробітники Вижницького відділення поліції та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НПУ викрили жителя району, який перевозив деревину хвойної породи без необхідних для цього документів. За таке правопорушення чинним законодавством передбачено до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба поліції Буковини.

У селищі Берегомет правоохоронці зупинили вантажний автомобіль «КАМАЗ» під керуванням 40-річного місцевого жителя. Поліцейські з’ясували, що у вантажівці чоловік перевозить понад 20 колод ялиці. Будь-яких документів про походження лісодеревини та дозволу на її перевезення у кермувальника не було.

Поліцейські вилучили у порушника транспортний засіб і вантаж. Слідчі Вижницького відділення поліції звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучений автомобіль і деревину.

За вказаним фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Слідчі проводять досудове розслідування та встановлюють суму завданих збитків.

1