Буковинець незаконно видобував ґрунт

Буковинець незаконно видобував ґрунт

08.12.2020, 14:50

У жовтні цього року у межах села Верхні Петрівці місцевий житель незаконно видобував корисні копалини, не маючи на це відповідних документів. За вчинення цього кримінально-протиправного діяння порушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що на земельній ділянці, яка прилягає до русла річки Малий Сірет у Сторожинецькому районі, буковинець незаконно видобував ґрунт. Відтак завантажував його на причеп вантажівки «ГАЗ 3307» з метою подальшого транспортування.

Правопорушник пояснив правоохоронцям, які прибули на місце події, що  гравійно-піщану суміш видобував для власних господарських потреб. Відповідних дозвільних документів на проведення руслорегулюючих робіт чоловік не мав.

Співробітники поліції вилучили у  буковинця речові докази і транспортний засіб. Зразки ґрунту слідчі направили для проведення експертизи, яка підтвердила, що порушник видобував корисні копалини.

Наразі слідчі поліції передали для розгляду до Сторожинецького районного суду обвинувальний акт щодо буковинця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, згідно з «Переліком корисних копалин загальнодержавного значення», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №827 від 12.12.1994, сировина піщано-гравійна відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення. Відповідно незаконне її видобування карається Законом України.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1