'Буковина' зловила міністра закордонних справ України Клімкіна за язик

"Буковина" зловила міністра закордонних справ України Клімкіна за язик

23.12.2014, 21:09

Міністр закордонних справ Павло Клімкін позитивно відгукнувся на звернення міжфракційної групи нардепів "Буковина" щодо неприпустимості ліквідації українського консульства в Румунії.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив народний депутат від БПП Григорій Тіміш, пише molbuk.ua

"На депутатський запит депутатів від міжфракційного об'єднання "Буковина" щодо неприпустимості ліквідації консульства України у Сучаві (Румунія), Міністр закордонних справ України П.Клімкін попередньо дав позитивну відповідь. Тобто консульство України у Сучаві і надалі працюватиме. Побачимо чи дотримає свого слова пан Міністр", - написав депутат.

Нагадаємо, міжфракційна група "Буковина" просила зберегти консульство. 

Народні депутати України, члени міжфракційного об’єднання "Буковина"звернулися до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, голови Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Ірини Геращенко та голови Комітету ВРУ у закордонних справах Ганни Гопко з проханням не допустити ліквідації Генерального консульства України в м. Сучава (Румунія).

Про це йдеться у прес-релізі прес-служби нардепа Оксани Продан.

Зокрема, у листі йдеться, що головна причина – ліквідація консульської установи в Сучаві матиме негативні наслідки, оскільки вона обслуговує українські меншини, що компактно проживають на прикордонній території. Найближчий консульський відділ знаходиться за 400 км. в Бухаресті. Відповідно він не здатен повноцінно замінити Генеральне консульство в Сучаві через свою географічну віддаленість.

За словами народного депутата, члена міжфракційного об’єднання"Буковина" Григорія Тіміша, робота генконсульства в Сучаві допомогла покращити транскордонну співпрацю між Україною та Румунією. В тому числі, через впровадження проектів транскордонного співробітництва, які фінансувалися ЄС.

"В умовах, коли Україна прагне якнайшвидше інтегруватися в Європейський союз, відмовлятися від такого майданчика, як мінімум, недалекоглядно. Виглядає це так, начебто Україна залишає сам на сам зі своїми проблемами наших людей. Ми вважаємо, що це неправильно. Рішення МЗС потрібно переглянути і ми використаємо всі можливості для того, аби донести Міністерству позицію людей і довести їх правоту", - зазначив Григорій Тіміш. 
Нагадаємо: в грудні цього року розпочало свою роботу міжфракційне об’єднання "Буковина", куди увійшли парламентарі-вихідці з Чернівецької області. Очолила об’єднання "Буковина" народний депутат Оксана Продан. 

На першому засідання об’єднання було прийнято рішення працювати над програмою "Буковина – це Європа". В рамках цього проекту, депутати поставили собі завдання зберегти українське консульство в Сучаві (Румунія) та посприяти відкриттю консульств європейських країн в Чернівцях (Австрії, Литви та ін.). На думку нардепів, це дозволить жителям Буковини, а також підприємствам, які працюють в регіоні, налагодити більш тісніші зв’язки з європейськими країнами і суттєво скоротити витрати часу на вирішення візових та інших питань.

1