Буковина найгірше в Україні справляється з ямковим ремонтом доріг

Буковина найгірше в Україні справляється з ямковим ремонтом доріг

22.05.2015, 21:28

На Буковині зафіксували найнижчі показники активності Служби автодоріг з ямкового ремонту вулиць.

Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, пише Інтерфакс Україна.

Найнижчі показники активності - у Чернівецькій, Черкаській, Івано-Франківській та Закарпатській областях: показники обсягів виконаних робіт у цих регіонах не перевищили 50 тис. кв. м.

Міністр зазначив, що ямковий ремонт доріг України, що перебувають у сфері управління Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор") планується завершити в кінці червня - початку липня 2015 року.

За даними "Укравтодору", з початку 2015 ліквідовано близько 2,2 млн кв. м ям на дорогах, на дорогах державного значення - 1,8 млн кв. м (80%).

Із запланованого обсягу видатків загального фонду держбюджету на період березень-травень 2015 у розмірі 1 млрд грн до теперішнього часу "Укравтодору" фактично виділено 731 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До найвіддаленіших сіл Путильщини вже й всюдиходом не доїдеш

Як зазначає "Укравтодор", вартість поточного ремонту дорожнього покриття залежить від розміру вибоїн і застосовуваної технології їх усунення.

Ямковий ремонт 1 кв. м щебеневого покриття при глибині вибоїни до 5 см коштує 70-80 грн, цементобетонного покриття при глибині вибоїни до 5 см - 300-350 грн, асфальтобетонного покриття при глибині вибоїни до 5 см - 150 до 450 грн.

Технологія ремонту залежить від розмірів і кількості вибоїн, а також від типу дорожнього покриття та видів матеріалів його верств, наявних матеріальних і технічних ресурсів, погодних умов і т. П.

Лідерами за обсягом виконаних робіт є дорожні підприємства та організації Одеської та Миколаївської областей, де з початку року відремонтовано 201 тис. Кв. м і 178 тис. кв. м дорожнього покриття відповідно.

Високі темпи виконання робіт - у Донецькій, Київській, Тернопільській та Чернігівській областях, де з початку ремонтно-будівельного сезону відновлено 120-150 тис. Кв.м.

Станом на початок травня залишок "ямковості" на автомобільних дорогах загального користування склав 5,8 млн кв. м, у тому числі 1,4 млн. кв. м - на автодорогах державного значення, 4,4 млн кв. м - на дорогах місцевого значення.

1