Буковина деякий час не зустрічатиме іноземців горами сміття на кордоні

Буковина деякий час не зустрічатиме іноземців горами сміття на кордоні

05.03.2021, 13:43
Торік на прибирання узбіч від сміття витратили близько 2,7 млн грн

Поліетиленові пакети, пластикові пляшки та «різнокаліберні» відходи людської життєдіяльності. Увесь цей непотріб водії фур нещадно викидають на узбіччях дороги, що неподалік КПП «Порубне». Територію біля українсько-румунського кордону кермувальники вантажівок постійно перетворюють на стихійні сміттєзвалища.

Щотижня дорожники впорядковують прилеглу до держрубежу ділянку міжнародної траси М-19. Однак цього прибирання вистачає на декілька днів, пише пресслужба САД у Чернівецькій області.

Територію біля українсько-румунського кордону обслуговує підрядне підприємство Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області - ДП «Чернівецький облавтодор». Лише торік на прибирання узбіч, смуг відведення від сміття, служба витратила близько 2,7 мільйонів гривень. А за ці гроші можна було б встановити кілометри нового бар'єрного огородження, замінити дорожні знаки, відремонтувати автошляхи, зокрема виконати додаткові заходи із безпеки дорожнього руху.

- Територію біля КПП «Порубне» прибрали, а що буде через тиждень?! Вже наперед знаємо, за декілька днів сміття на узбіччях знову з'явиться. Водії фур, на жаль, не є надто відповідальними до санітарного стану навколишнього середовища. Вони нещадно викидають сміття через вікна своїх вантажівок. Без допомоги правоохоронних органів, представників органів місцевого самоврядування з цією проблемою впоратись складно. Ми, замість того, щоб займатися притаманними для дорожньої Служби роботами, витрачаємо мільйони на прибирання сміття уздовж автошляхів держзначення. Вже найближчим часом неподалік кордону з’являться камери відеоспостереження. Будемо моніторити не лише за дорожньою обстановкою біля КПП «Порубне», а й слідкувати за тими, хто не дотримується санітарних норм та правил. Усіх порушників притягатимемо до відповідальності, - розповідає заст. нач. з експлуатаційного утримання доріг Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Юрій Бучка.

Фото: cv.ukravtodor.gov.ua

1