'Буковина була звільнена від багатьох загарбників і від Папієва очиститься', - М.Бурбак

"Буковина була звільнена від багатьох загарбників і від Папієва очиститься", - М.Бурбак

04.12.2012, 19:40

Обраний народним депутатом України Максим Бурбак повідомив, що одразу після складання в парламенті 12.12.2012 р. присяги нардепа звернеться до Президента України В.Януковича щодо доцільності перебування на посаді голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва. Як повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua про це він заявив, відповідаючи на питання під час сьогоднішньої прес-конференції.

Чи є реакція на відповідне звернення Арсенія Яценюка з цього ж приводу йому наразі невідомо. Проте Максим Бурбак  має  намір викласти у своєму звернні всі відомі йому факти порушення губернатором чинного законодавства, його втручання у виборчий процес. "Будемо бачити реакцію влади на ці факти, - сказав народний депутат України, - Проте сподіватися, що влада відреагує належним чином, на жаль, не доводиться. Якщо навіть після виявлення на смітнику бланків паспортів прокуратура відповідає, що підстав для порушення кримінальної справи немає, то стає сумно, що ми живемо в такій державі.

Я буду ставити питання розпаювання земель в Герцаївському районі, доведу до кінця питання менших тарифів за електроенергію для  мешканців Чернівців, які користуються бойлерами. Можливо, губернатору незручно піднімати ці питання перед прем'єр-міністром. Тоді я зроблю це за нього. Звісно, йому набагато цікавіше віддавати комусь надра, газові платформи якимось фірмам, ніж вирішувати проблеми мешканців області.

У будь-якому разі вже всім очевидно, що влада, яка керує областю, не має кредиту довіри від її мешканців. Піж час останніх виборів понад 70 відсотків виборців віддали голоси за опозиційні політичні сили "Батьківщину", "Удар", "Свободу". В Чернівцях і міській раді та сама ситуація.  очевидно, що пора проводити перевибори мерів, міських рад. Адже нинішні ради вже не мають морального права керувати. Місцевого самоврядування у Чернівцях взагалі немає.

Директор геріатричного пансіонату просив в облраді 470 тисяч гривень на ремонт даху, комунікацій. Йому порадили звернутися з цим клопотанням до губернатора Папієва, а той вже, мовляв, внесе цю статтю в бюджет 2013 року. Понад 150 людей, середній вік яких понад 80 років  перетворилися у заручники однієї людини. Їх утримують з розрахунку 8-12 кропійок на  день. Насправді в області навіть цих грошей просто немає.   Ми говори про це, ще під час прийняття бюджету на нинішній 2012 рік. Реально це був бюджет лише 10 місяців. Ми навіть судилися, щоб довести незаконність його ухвалення. Тепер нам кажуть, що винне казначейство. Ні, шановні, винне не казначейство, а ви, бо це ви ухвалил нереальний бюджет. Я вже не кажу, що під час його ухвалення було порушено процедуру. Н арозгляд сесії документ подавав не губернатор, який святкував Миколая, а його перший заступник Галиць. Така процедура є незаконною. Те саме ми бачимо зараз, коли бюджет країни у Верховну Раду подають міністри, що перебувають у відставці.

Тепер вони хочуть включити друкарський верстат, щоб розкрутити інфляцію, або просто забрати у людей від 10 до 15 %  суми, які мають заощадження у доларах.

Владу вже не підтримують навіть її депутати. Коли в сесійній залі обласної ради голосувалося  питання про звернення до Президента України щодо недоцільності перебування на посаді голови обласної ради пана Папієва, то його не підтримала власна фракція. 30 депутатів від більшості взагалі не взяли участі у голосуванні з цього питання. Тому йому є над чим задуматися".

"Тому ми будемо ставити питання про позачергові вибори міських голів Чернівців і Новодністровська. Люди, які так гордо іменують себе очільниками цих міст такими не є. Вони секретарі, а не  очільники, не знають, що їм робити з цими містами. Цитує  кореспондент www.buknews.com.ua слова Максима Бурбака. - необхідно змінювати команди Чернівецької і Новодністровської міських рад. Тому що вони штампують незаконні рішення. Зціленням від їх дій можуть бути тільки позачергові вибори цих рад.

Якщо ви маєте 30 відсотків голосів підтримки. то чому боїтеся призначати вибори у Чернівцях? Федорук вже це питання, як ви казали раніше, вже не блокує. Він вже народний депутат України. То призначайте вибори. Але, ні. Бо тоді понад 70 відсотків виборців їм одразу покажуть, що вони не мають морального права більше керувати громадами".

Використання даного матеріалу або інформації з даного матеріалу  дозволяється за умови обов’язкового посилання на джерело www.buknews.com.ua! Для інтернет-ресурсів обов'язкове активне гіперпосилання, відкрите для пошукових систем. Гіперпосилання повинне міститися в першому чи в другому абзаці тексту.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Молодець Макс-- дави!!!

avatar

профіль

04 грудня 2012 16:29