Будівельники Пуршаги виконають свою роботу до кінця зими: перинатальний центр у Чернівцях на фініші реконструкції

Будівельники Пуршаги виконають свою роботу до кінця зими: перинатальний центр у Чернівцях на фініші реконструкції

19.01.2020, 18:16

З будівельної точки зору перинатальний центр у Чернівцях готовий на 95-98 відсотків. Залишилося наповнити цей важливий соціальний об’єкт медичним обладнанням, меблями, іншим устаткуванням. Перелік усього необхідного для повноцінного функціонування закладу займає понад два десятки сторінок.

Про завершення реконструкції перинатального центру у Чернівцях йшлося 17.01.2020 р.  у програмі  «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь».

Наразі реальною датою для відкриття у Чернівцях перинатального центру є 1 квітня 2020 року. Саме тоді медичні заклади перейдуть на нову модель фінансування через Національну службу здоров’я України, тож у Чернівцях сподіваються встигнути до цього часу запустити роботу перинатального центру.

-          Роботи у перинатальному центрі справді перебувають на стадії завершення, - розповів в.о. керівника департаменту капітального будівництва і дорожнього господарства Чернівецької ОДА Олександр Пуршага. – Перед будівельниками наразі поставлено завдання завершити свою ділянку робіт до 10 березня, щоб потім ще мати запасний проміжок часу для виправлення можливих нюансів.

-        Нами розроблено буквально фінішний графік робіт, який дозволить вже найближчим часом завершити реконструкцію. Я представив його голові Чернівецької ОДА панові Сергію Осачуку. У графіку чітко розписано, поденно, види робіт і хто, що повинен зробити. Генеральний підрядник, субпідрядні організації… По кожному напрямку, починаючи з 1 січня 2020 року. Навіть у вихідні дні київські субпідрядники встановлюють медико-технологічне обладнання. До цього нас стимулює розроблена «дорожня карта» виконання робіт.

-        Щодня здійснюється технічний нагляд за роботами, відбуваються наради з генеральним проектантом, про хід виконання графіка робіт, оперативно вирішуються усі проблеми, які виникають в процесі роботи. Здача будь-якого будівельного об'єкту в експлуатацію вимагає дуже багато паперової роботи, яка теж вже виконується.

-        Стосовно фінансування робіт, то для їх завершення необхідно було десь знайти трохи більше 17 мільйонів гривень. І таке диво трапилося. Я кваліфікую це саме, як велике диво. Спільними зусиллями керівництва Чернівецької ОДА, голови Чернівецької обласної ради, депутатів Чернівецьких обласної і міської рад нам вдалося акумулювати ці кошти. Сьогодні ми маємо ту суму, яка необхідна для успішного завершення даного об'єкта. Згідно з графіком, на січень вже відкрито фінансування у сумі 11 мільйонів гривень.  Чернівецька міська рада виділила 10 мільйонів гривень. Це правильне рішення! У даному перинатальному центрі будуть народжуватися дітки батьків не тільки з усієї області, але й чернівчан. 

-        Голова Чернівецької ОДА приділяє цьому будівельному об’єкту першочергову увагу і побував на ньому вже чотири рази. Повне сприяння і постійний контроль з боку першої особи області, за що я особисто щиро вдячний,  теж неабияк сприяє ефективній і злагодженій роботі будівельників.  Особисто я не бачу об’єктивних перешкод, щоб цей об’єкт не було здано у вказані строки. Все йде до того, що до 1 квітня реконструкцію перинатального центру буде завершено, - підсумував Олександр Пуршага.  

1