Буде платити: апеляцію священника УПЦ, який п'яним керував автомобілем, обзивав «хохлом і бандерівцем» та погрожував «пустити кулю в лоб», не задовольнили

Буде платити: апеляцію священника УПЦ, який п'яним керував автомобілем, обзивав «хохлом і бандерівцем» та погрожував «пустити кулю в лоб», не задовольнили

10.06.2021, 10:23

Рішення Глибоцького районного суду, яким водія оштрафували на 17 тисяч гривень та позбавили водійських прав на один рік, залишили у силі.

У Чернівецькому апеляційному суді не задовільнили скаргу захисників священника УПЦ, який п'яним керував автомобілем, а під час затримання поліцією кричав про неповагу до України та обзивав депутата Чернівецької районної ради «хохлом і бандерівцем» та погрожував йому «пустити кулю в лоб».

Рішення суду першої інстанції залишили у силі. Про це повідомляє кореспондент ІА АСС із посиланням на відеотрансляцію засідання суду, яке оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуці журналістка Галина Єреміца. 

«... апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, а постанову Глибоцького районного суду щодо Савки - без змін», - зачитав постанову суду головуючий на засіданні суддя.

Він зазначив, що ця постанова є остаточною та оскарженню не підлягає. 

На прохання журналістки прокоментувати рішення апеляційного суду, захисник священника сказав, що жодних коментарів із цього приводу не дає.

Нагадаємо, священник, якого засудили за п'яне кермування, подавав апеляцію на рішення Глибоцького районного суду. Натомість у суді звернулися до СБУ щодо висловів священника про Україну, її церкву та громадян.

Водночас у Чернівецькій області відкрили кримінальне провадження через вислови священника, якого у квітні затримали п'яним за кермом. Тоді він погрожував патрульним та очевидцям, зокрема, називав їх "хохлами" та "бандерівцями". Також казав, що "кулю в лоб вистрілить", якщо ті не говоритимуть румунською. Його висловлювання поліція розцінює як намагання розпалити національну ворожнечу.

Про це у коментарі Суспільному сказала пресофіцерка поліції Тетяна Браїлко. 

Наразі триває розслідування. Санкція статті про розпалювання ворожнечі передбачає покарання у вигляді штрафу від 3500 до 8500 гривень, або позбавлення волі до п'яти років.

Раніше повідомлялося, що 18 квітня цього року п’яний водій автомобіля Renault Megane у селі Коровія поблизу Чернівців погрожував та голосно лаявся у бік перехожих та співробітників поліції, представившись "священником із Банчен".

Як з’ясувалося, цим порушником був священник Василь Савка. Згодом Глибоцький районний суд оштрафував його на 17 тисяч гривень та позбавив його права керувати транспортними засобами на один рік.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

1