Брусницьку лікарню реогранізують у санаторій

Брусницьку лікарню реогранізують у санаторій

29.06.2012, 14:41

У Чернівецькій області старт проекту реорганізації КМУ “Брусницька лікарня відновного лікування” у санаторій державного чи й навіть міжнародного значення дало рішення сесії обласної ради.

 Про це повідомили у Головному управлінні охорони хдоров’я Чернівецької ОДА.

 З ініціативи Головного управління охорони здоров’я депутати пристали на пропозицію змінити статус закладу на комунальне підприємство.Як наголошує начальник Головного управління охорони здоров’яи Ігор Шкробанець, реорганізація буде відбуватися без поспіху й цілком прозоро.

 - Незважаючи на матеріальну скруту, зусиллями колективу та його керівника, заслуженого лікаря України Дмитра Бойка, вдалося зберегти цей заклад від руйнації. Але сьогодні люди хочуть впровадження сучасних технологій відновного лікування і комфортних умов перебування. Тому поруч з іншими пріоритетами охорони здоров’я в області постає розвиток реабілітаційного напрямку, без якого медицина неспроможна забезпечити належну якість лікування, - каже Ігор Шкробанець. - Реорганізація комунальної установи у комунальне підприємство - це один з кроків реформування галузі, залучення нових форм господарювання й менеджменту.

 В області вже є певні позитивні приклади у цьому напрямку. Створений з нуля Центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи є на сьогодні кращим бюджетним закладом цього профілю в Україні. Завдяки високій ефективності лікування, запровадженню сучасних технологій до нього приїздять пацієнти з усіх куточків України та з-за кордону. Дедалі популярнішим стає Красноїльський протитуберкульозний санаторій. Маємо надію, що реорганізація Брусницької лікарні дасть змогу включити заклад у загальнодержавну систему відновного лікування та використати її величезний потенціал на благо усіх людей.

 - Модернізації лікарні чекаємо майже двадцять років, бо хоча колектив наш професійно сильний, матеріальна база слабка, - каже головний лікар ОКУ “Брусницька лікарня відновного лікування” Дмитро Бойко. – У середньому щомісяця наразі оздоровлюємо 200 пацієнтів, а могли б удесятеро більше. Віримо, що реалізація ідеї дасть людям здоров’я, державі – прибутки і пройде без втрат.

 - Жоден працівник закладу не втратить роботу, всі робочі місця буде збережено, а у процесі створення санаторію їх кількість навіть зросте, - розвіює побоювання голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Галина Генчева.

Одержали відповідь і на найбільш дражливе питання, чи не ховається, бува, під вивіскою реорганізації спроба приватизувати заклад? Як запевнив представник обласної ради Олег Манзуряк, санаторій залишиться у власності територіальних громад області.

 - У новому статусі лише зміниться форма господарювання закладу, внаслідок чого він зможе залучати інвесторів, заохочувати кращих працівників тощо, - пояснив в. о. заступника начальника ГУОЗ з економічних питань Олександр Грегуцак.

 Джерело: molbuk.ua

1