Брат убив брата

Брат убив брата

21.10.2015, 17:22

Прокуратура Чернівецької області направила до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно жителя              с. Круп’янське Герцаївського району Чернівецької області, якого підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.115 КК України     (умисне вбивство).

Так, 24 червня 2015 року у одному з господарств с. Круп’янське Герцаївського району Чернівецької області виник конфлікт між 60 – річним господарем будинку та його 47  – річним братом. На ґрунті неприязних відносин старший брат схопив зі столу кухонний ніж, наніс удар в область серця молодшого, внаслідок чого той помер на місці події.

У ході досудового розслідування було проведено стаціонарну судову психолого-психіатричну експертизу у Хмельницькій обласній державні клінічній психіатричній лікарні згідно з висновком якої встановлено, що підозрюваний в моменту вчинення інкримінованого йому злочину не усвідомлював значення свої дій, тобто перебував у стані неосудності.

Також, встановлено, що до скоєння злочину чоловік перебував на обліку в Чернівецькій обласній психіатричній лікарні.

Враховуючи висновки психолого-психіатричної експертизи прокуратура клопоче перед судом госпіталізувати останнього до психіатричного закладу і утримувати його під суворим наглядом.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1