Брат міністра Бурбака пообіцяв вирішити проблеми ФК Буковина

Брат міністра Бурбака пообіцяв вирішити проблеми ФК Буковина

25.03.2014, 18:57

Брат теперішнього міністра інфраструктури Максима Бурбака Олексій Бурбак пообіцяв вирішити проблеми ФК "Буковина".

"Вчора на турнірі з футболу між "Ультрас Буковини", представник нової влади Олексій Бурбак пообіцяв вирішити проблематичні питання нашого клубу", - написали фанати "Буковини" на офіційній сторінці у соцмережі.

У повідомленні йдеться, що ПФЛ заявила, що "Буковині" до 26 березня необхідно сплатити внесок у розмірі 700 тисяч гривень для участі у весняній частині змагань Favbet ліга 1.

"Чекаємо дій!", - написали уболівальники.

22 березня поновив роботу фан-магазин ФСК "Буковина", повідомляє офіційний сайт футбольного клубу.

Магазин працюватиме кожного дня з 11 до 19 години.

Тут усі бажаючі можуть придбати атрибутику клубу.

Нагадаємо, 29 березня на підтримку ФК "Буковина" у Чернівцях пройде фан-марш.

Фото vk.com

Щодо скандальної ситуації, яка наразі виникла в ФФУ, у всеукраїнській та обласній пресі було вже немало публікацій на різних ресурсах. Зокрема, мова йшла про нечувану до цього часу корупцію всередині Федерації, про неймовірні фінансові розтрати президентом Федерації Анатолієм Коньковим та його «Родиною», про кумівство як визначальний чинник формування кадрової політики ФФУ і багато інших скандальних речей.

Згадувався майже в усіх цих публікаціях, листах і зверненнях заступник голови Комітету національних збірних команд ФФУ і президент Чернівецької обласної федерації футболу Василь Орлецький. Згадувався неоднозначно. Характеризувати чи формулювати визначення пана Орлецького я не буду, просто процитую його характеристику, зазначену в одній із вищезгаданих публікацій, і цього буде, напевно, більше ніж достатньо для того, щоби зрозуміти сутність:

«Закадычный друг, который сначала завалил работу в одной из областных федераций, а потом сделал то же самое в одном из профессиональных футбольных клубов в том же западном регионе (якщо не здогадуєтеся, про що мова, відзначу – про чернівецьку «Буковину» - від автора). За что и был приглашен Коньковым «по обмену опытом» на столь высокий пост. Кроме дележки «опытом» о том, как «задвинуть» украинский футбол на недосягаемую высоту, он еще и поставляет топливо для автопарка президента и его рати, так как в свое время приобрел пару-тройку бензозаправок. Цена бензина у него, как показывают служебные платежки ФФУ, стремится ввысь быстрее, чем нефть на мировых рынках, и опережает ценники на АЗС по всей стране».

До чого це? Все просто. Документів і свідчень про те, що Анатолій Коньков – корупціонер, шахрай та дружок нечуваного злочинця і зрадника України Януковича, більше ніж достатньо і відповідно наразі стоїть питання про зняття з посади Президента ФФУ Конькова. І це логічно, адже проблем в українському футболі зараз більше, ніж було раніше.

Тут питання інше. А як бути із його «кумами» та «замами»? Буковинський «король бензозаправок» Василь Орлецький, нагадаємо, здобув посаду президента Чернівецької обласної федерації футболу зовсім не без питань. Кобічіка, людину чесну й віддану футболу, людину, яка пропрацювала арбітром на найвищому рівні протягом багатьох років, тоді просто брутально посунули в бік, і про це, якщо буде потреба, зробимо додатковий матеріал.

Далі. Згадуємо головування пана Орлецького в ФК «Лужани», який виборов свого часу Кубок України та став чемпіоном України серед аматорів. Ніби, все надуспішно, історично і, якщо навіть і захочеш відшукати негатив, ніяк не підкопаєшся, але це тільки так здається. Люди, які того часу працювали з паном Орлецьким, засвідчили, яким саме чином ФК «Лужани» тоді стали чемпіоном України. Фінал проходив, власне, в Лужанах, і, що найдивовижніше, остання, вирішальна гра фінальної групи мала відбутися напередодні Дня народження... Кого? Та ж пана Орлецького, звичайно! І треба ж такому статися, що суперник лужанців на гру не вийшов. Чому? Та здогадайтеся самі! Напевно, щоби зробити подарунок до Дня народження гостинного господаря...

Підемо ще далі. Президентство пана Орлецького в чернівецькій «Буковині». Приблизно рік пан президент головував у головній команді краю і дуже пишається тим, що за часів його «царювання» команда увійшла після довгої перерви до першої ліги, а Руслан Гунчак у сезоні 2010/11 став кращим гравцем і бомбардиром ліги. Ну, якщо президент готував і тренував Гунчака і успіх гравця залежав саме від президента, тоді, може, й варто уклонитися йому від усіх шанувальників «Буковини»...

Але як тоді зрозуміти його визначальну роль у розваленні команди восени минулого року, коли саме з його «подачі», саме після його порад і дій екс-горе-губернатор Папієв, фактично, поставив хрест на сподіваннях буковинців бачити в Чернівцях футбол високого гатунку, на багаторічній праці тренерського складу і на формуванні боєздатної команди, якої остерегалася більшість команд першої ліги?! Як зрозуміти пусті й неправдиві обіцянки щодо спасіння нової, «народної» «Буковини», яка наразі немає коштів на вступний внесок, яка не розрахувалася за додатково заявлених восени гравців, яка розгубила боєздатний колектив через невиконані обіцянки щодо зарплат і преміальних, яка не змогла взимку провести хоча б скромних зборів і змушена готуватися лише за допомогою одноразових тренувань, та й то на штучному полі, яка не має навіть зайвої ігрової футболки?

А 7 березня 2014 року відбулося засідання Виконкому Чернівецької обласної федерації футболу, де Чернівецька обласна федерація футболу висловила довіру президентові ФФУ Анатолію Конькову, корупційна діяльність якого вже стає легендою українського футболу. А хіба ж могло бути інакше, коли «закадычный друг» і паливний партнер президента ФФУ головує в цій обласній федерації? Коли він відчуває, що обриваються ниточки гарного «гешефту», коли є небезпека відсунення від дерибану значних коштів?

І зверніть увагу, всюди, на кожній сторінці діяльності пана Орлецького ми бачимо непрозорість, підкилимні ігри, безчесність. Врешті решт, схильність до корупційних дій. І, головне, абсолютне небажання жити по-іншому. В такій ситуації, коли ім’я пана Орлецького вже прозвучало поряд із ім’ям Конькова по всій Україні, коли підкреслена його причетність до оборудок президента ФФУ, коли, всупереч його обіцянкам «витягнути» чернівецьку «Буковину» з фінансових проблем, ми бачимо лише фактичний «пшик», і коли стають відомими подробиці його сходження на крісло обласної федерації футболу, чи не варто було б панові Орлецькому «красиво» піти зі своїх посад, які дісталися йому зовсім не без питань? Звільнити ці посади для тих, хто чесно й відданно, без допомоги корупції, зможе служити на благо обласному й всеукраїнському футболу?

І чи не варто було б панові Орлецькому із «сотоваріщамі» хоча би вибачитися перед колишнім керівництвом «Буковини» та вболівальниками «жовто-чорних» за свою «підривну», безглузду діяльність? Зважаючи на події в українському футболі, на ситуацію, в якій опинилися кримські команди Прем’єр-ліги, повернення до Чернівців надійних партнерів і спонсорів зовсім не виглядає неможливим, але люди, які віддали багато часу, сил і коштів на те, щоби «Буковина» була тією грозною «Буковиною», яка била «Говерлу», «Чорноморець», запорізький «Металург» та інші команди, були брутально политі брудом вищезазначеним «паном» і вибачення перед ними було би зовсім не зайвим...

Врешті решт, всіх розсудить час і кожен має отримати те, на що він заслуговує. Ми ж із вами будемо вболівати за український футбол і сподіватися, що все в ньому таки буде добре.

 Святослав Сигін

1


КОМЕНТАРІ (1)

Брат міністра представник діючої влади? Це як? У якій якості? Він футболіст?

avatar

Брат

26 березня 2014 08:34