Борця з корупцією, який  обіцяв буковинці через посередництво народного депутата України поновити її на навчанні за 1,5 тисячі доларів, засудили до 5 років

Борця з корупцією, який обіцяв буковинці через посередництво народного депутата України поновити її на навчанні за 1,5 тисячі доларів, засудили до 5 років

14.06.2018, 11:10

Прокуратура Чернівецької області домоглась для  хабарника справедливого покарання

У вівторок, 12 червня, за результатами нового апеляційного розгляду апеляційний суд Чернівецької області погодився з доводами прокурора процесуального керівника та залишив в силі вирок Шевченківського районного суду   м. Чернівці  від 03.05.2017,  відповідно до якого, громадського діяча визнано винним у скоєнні корупційних правопорушень та засуджено до реальної міри покарання у виді позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонери і прокурори пояснили, за що затримали головного державного ревізора-інспектора чернівецької податкової (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, прокуратура Чернівецької області підтримувала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням члена Координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції при Чернівецькій міській раді, державного ревізора – інспектора відділу податкового аудиту м. Чернівці Головного управління Державної фіскальної служби в Чернівецькій області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1 ст. 190, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, КК України (шахрайство; підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище та замах на надання неправомірної вигоди).

Під час судового розгляду встановлено, що вказаний громадянин підбурив 21-річну буковинку до надання через нього 1500 Євро  народному депутату України, який поклопоче про її поновлення на навчання  в одному з вищих навчальних закладів Чернівецької області.

Суд першої інстанції прийняв до уваги доводи прокурора та призначив підсудному покарання у виді 5 років позбавлення волі.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1