Боротьба за землю біля ФОК «Олімпія» для будівництва спорткомплексу, яку публічно веде нардеп Мазурашу, має на меті її дерибан, - думка

Боротьба за землю біля ФОК «Олімпія» для будівництва спорткомплексу, яку публічно веде нардеп Мазурашу, має на меті її дерибан, - думка

16.07.2021, 11:13
Земельна ділянка у Чернівцях на вулиці Воробкевича, між ФОК «Олімпія» та церквою, про яку згадав народний депутат України Мазурашу, неодноразово ставала спірним питанням між дирекцією парку «Жовтневий», громадськими та спортивними організаціями міста. На цю територію неодноразово претендували буковинські лучники. Нагадаємо, цю ділянку землі спортсмени розглядали як місце для тренувань.  Сьогодні ця територія знову опинилася в епіцентрі дискусії, після намірів влади встановити тут 50-метровий флагшток та облаштувати оглядовий майданчик.
 
Про це пише https://acc.cv.ua/ 
 
- Ми з Олександром (Пікуліним, - ред.) та іншими спортивними авторитетами ведемо боротьбу за виділення землі для будівництва за державні кошти спорткомплексу біля ФОК «Олімпія», робили і робимо це також публічно, аргументовано, в інтересах міста і області, і що? А нічого…:( - А це робота статусу нардепа, помічника-депутата міськради і спортивних авторитетів, - пояснив народний депутат України від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу. 
 
«Скликали комісію щодо землевідведення цієї ділянки. Вважаємо, що ця ділянка найкраще підходить для будівництва тут спортивного комплексу, бо тут хороша логістика та інфраструктура. У цьому районі чимало людей займаються спортом, але умови, в яких вони займаються, не відповідають спортивному рівню. Якщо взяти, до прикладу, Лідію Січенікову (лучниця, членкиня Олімпійської збірної України – ІА АСС), то умови тренування взагалі не відповідають будь-яким нормам. Тому, якби ми змогли побудувати тут спортивний комплекс та поєднати його з ініціативою президента зі встановлення тут флагштока», - зазначив на своїй сторінці у ФБ депутат Чернівецької міської ради Олександр Пікулін (фракція ПП «Слуга народу»).  

Водночас, як пояснив Інформагентству АСС член робочої групи з вивчення питання облаштування лукодрому на вул. Воробкевича у 2017 році, начальник управління фізичної культури та спорту Чернівецької міської ради Дмитро Макаренко, оскільки ця ділянка землі відноситься до парку «Жовтневий», то всі питання щодо її призначення належать саме парку.

«Хочуть дерибанити не перший рік» 

Своє чергою, директор парку «Жовтневий» Юрій Воронка каже, що відповідно до законодавства, на цих землях забороняється капітальне будівництво. А ті, хто хочуть побудувати на цій території спорткомплекс, мають на меті «роздерибанити» ці землі. Також, за словами керівника, через недофінансування парк спеціально доводили до такого стану, коли виникали пусті та захаращені ділянки землі, щоб потім нібито їх «врятувати».     

«Основна стратегія, яка вибудовується, щоб цю ділянку відчужити. І  спирається вона на те, що парк недофінансовується. Відповідно, та ділянка захаращена. А захаращена вона, бо місто не виділяє кошти на реконструкцію чи розвиток парку, а наявних ресурсів у парку ніколи не буде достатньо. Парк спеціально доводили до такого стану, щоб потім можна було чернівчанам сказати, що тут буде спорткомплекс з офісними приміщеннями, які потім будуть здаватися в оренду», - доводить Юрій Воронка.

Дирекція парку виступає категорично проти будь-якого віджучення цієї землі від парку і будівництва на ній спортивного комплексу. «Дійсно, частина депутатів створила комісію для того, щоб вивчити питання вилучення з меж парку цієї земельної ділянки. Але враховуючи те, що на той час проєкт щодо облаштування там флагштоку був у роботі, і відповідно, адміністрація парку дала на це погодження, то мова про це вже не йшла», - резюмував директор парку «Жовтневий», - йдеться у розслідуванні https://acc.cv.ua/.

1