Борг Чернівціводоканалу за електроенергію - 62 млн грн. Але вода у Чернівцях буде під особисті гарантії Каспрука

Борг Чернівціводоканалу за електроенергію - 62 млн грн. Але вода у Чернівцях буде під особисті гарантії Каспрука

19.05.2015, 02:50

Чернівчани знову можуть залишитися без води — конфлікт між обленерго і водоканалом вийшов на черговий виток. Нагадаємо, водоканал не має змоги сплачувати в повному обсязі за спожиту електроенергію і тому обленерго готове припинити постачання світла, а отже залишити місто без води.

Сьогодні в ратуші відбулися перемовини між міським головою Олексієм Каспруком, керівником водоканалу Сергієм Дзезиком і керівником"Чернівціобленерго" Олексієм Шекетою. Їм не вдалося домовитися про суми, які водоканал мав би сплачувати щомісяця — водоканал може не більше 2,3 млн.грн, а обленерго вимагає не менше 2,7 млн.грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такого великого боргу водоканалу за електроенергію, як у Чернівцях, немає ніде в Україні, - джерело

- Водоканал був і є збитковим підприємством і змінити сьогодні цю ситуацію неможливо, - сказав мер Олексій Каспрук. - Але вже в наступному році проблему можна зняти — взимку почне працювати наша програма модернізації за підтримки німецького банку і в наступному році водоканал отримає перше обладнання. Це дозволить зменшити енергоспоживання, а отже зняти проблему боргів.

Однак обленерго чекати не згодне. Олексій Шекета також не погодився на зменшення суми щомісячних розрахунків. 

- Ми мусимо розраховуватися з енергоринком за електроенергію, сплачувати податки, а також виплатити дивіденди за минулий рік, пояснив О.Шекета. - І обленерго не може кредитувати водоканал, електромережі Чернівців треба готувати до зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька вода вже не найдорожча в Україні

Отож вже сьогодні можливе обмеження подачі електроенергії на насоси, тобто чимало чернівчан не отримають воду — насамперед на верхніх поверхах.

Нині борг водоканалу за спожиту електроенергію становить 62 млн.грн. Борг чернівчан перед водоканалом за спожиту воду 8 млн.грн

Джерело: molbuk.ua

Коментар прес-центру міської ради:

За участю міського голови Олексія Каспрука голова правління ПАТ ЕК"Чернівціобленерго" Олексій Шекета та начальник КП"Чернівціводоканал" Сергій Дзезик досягли домовленості про рівень розрахунків за спожиту електроенергію у травні цього року. КП"Чернівціводоканал" зобов’язалося сплати за спожиту електроенергію у травні цього року кошти у сумі 2,9 млн. грн., з яких 2,3 млн. грн. – це кошти підприємства, а 600 тис. грн. – це кошти, які КП "Чернівціводоканал"отримує на відшкодування пільг та субсидій за рахунок субвенцій з Державного бюджету, повідомляє прес-служба міської ради.

КП "Чернівціводоканал" 2,3 млн. грн. сплатить енергопостачальникам до 1 червня ц. р. Голова правління ПАТ ЕК "Чернівціобленерго" Олексій Шекета зобов’язався у разі дотримання зазначеної домовленості забезпечити безперебійне електропостачання усіх об’єктів КП"Чернівціводоканал". Гарантом дотримання домовленості між двома підприємствами виступає міський голова Олексій Каспрук. 

До кінця травня передбачається узгодити графік розрахунків між ПАТ ЕК"Чернівціобленерго" та КП "Чернівціводоканал" на подальший період.

1


КОМЕНТАРІ (1)

А лисому вуйку пох Чернівці, він працює на москалів. От де Каспрук назбирає коштів для сплати боргу москалям. це не пох, це є велика проблема міста.

avatar

Василь

19 травня 2015 23:05