Борімося разом з Папієвим за чесні вибори...
 (ЗВЕРНЕННЯ голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва)

Борімося разом з Папієвим за чесні вибори... (ЗВЕРНЕННЯ голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва)

17.08.2012, 16:01

 

 

 Дорогі краяни!

 Шановні учасники виборчого процесу!

 Парламентська передвиборча кампанія вступила в активну фазу.  Центрвиборчком зареєстрував кандидатів у народні депутати по загальнонаціональному і одномандатних виборчих округах. Ми обиратимемо депутатів українського парламенту за пропорційно-мажоритарною  системою.

 Маємо розуміти, що від результатів виборів нового складу Верховної ради України – законодавчого органу держави - залежатиме подальший поступ країни, її оновлення і модернізація, інтеграція в Європейський Союз, зрештою – імідж України у світі.

 

Впевнений, що на Буковині, яка має давні європейські традиції, парламентські вибори відбудуться згідно з міжнародними стандартами. А виборчий процес базуватиметься на  принципах змагальності, засадах «Кодексу належної практики у виборчих справах» Венеціанської комісії.

 Створення належних та рівних умов ведення політичної боротьби буде запорукою конкурентності виборчої кампанії, а результати виборів відповідатимуть волевиявленню громадян.

 Маю впевненість, що в Чернівецькій області завдяки нашим спільним зусиллям вибори до Верховної Ради України пройдуть демократично, прозоро і чесно.

 Вважаю, що під час перегонів за мандат народного депутата політичні сили, кандидати в парламентарі по одномандатних округах мають проявити притаманні краю взаємоповагу і європейськість.

 Переконаний: вести в області нечесну передвиборчу кампанію – не до  лиця політичним партіям і претендентам на високий статус народного обранця. Вважаю, що не личить учасникам виборчого процесу вносити розбрат в буковинське суспільство, використовувати «чорні» технології, обливати брудом один одного і виливати цей бруд на земляків – Буковина і буковинці заслуговують на повагу і конструктивний діалог, зацікавлену і відверту розмову про своє майбутнє.

 Вірю, що мешканці краю, які вирізняються своїм менталітетом, толерантністю у взаєминах, почуттям відповідальності і мудрістю контролюватимуть хід виборчої кампанії і запобігатимуть ймовірним порушенням чинного законодавства.

 Маю надію, що інститути громадянського суспільства, засоби масової інформації області як вільні неангажовані недержавні структури будуть об”єктивними в своїх оцінках виборчого процесу, візьмуть під контроль хід передвиборчої кампанії  в регіоні і сприятимуть її прозорості.

 Зі свого боку, як керівник крайової виконавчої влади, я забезпечу в області у рамках чинного законодавства і згідно з компетенцією необхідні умови для проведення парламентських виборів і вільного волевиявлення жителів регіону в день голосування.

 Памятаймо:  життя продовжується і після виборів, і нам спільно творити успішне майбутнє нашого краю. Важливо, щоб на парламентських виборах перемогу здобула Буковина – край, де варто жити!

1


КОМЕНТАРІ (1)

а що в сірка очей позичив, чи вже зовсім лиця немає, чи  має моральне право на таке звернення коли сам з початку виборчої компаніїї грубо порушує виборче законодавство, по всіх районах йде шалена давка на  всіх працюючих і взагалі ригати хочеться від таких звернень ригоналів

avatar

уважний читач

17 серпня 2012 15:48