І Бондаренко з Демидовим наполягають, що тут лише тисяча людей?

І Бондаренко з Демидовим наполягають, що тут лише тисяча людей?

31.03.2013, 02:00

За оцінками правоохоронців в акції “Вставай, Україно!” у Чернівцях взяло участь трохи більше 1000 осіб, які є безпосередніми учасниками. Про це у коментарі УНН сказав начальник Чернівецького обласного управління міліції Олександр Демидов. О.Демидов повідомив, що правоохоронці зафіксували 1050 безпосередніх учасників акції. “Охорону громадського порядку забезпечувало 43 співробітника міліції”, — повідомив О.Демидов. О.Демидов повідомив, що у різні моменти до учасників акції долучалися допитливі перехожі, але загальна кількість осіб не перевищувала 1500.

Інформацію правоохоронців підхопив історик та політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко, який під час останніх виборів в Чернівцях засвітився з коментарями на користь владного кандидата. "У Чернівцях міліція подає чисельність учасників – 1050 чоловік. Візуально може бути трохи більше – врахуймо перехожих, які просто зупинилися, аби подивитися чи послухати, випадкових людей, правоохоронців, журналістів. Адже це – центр міста, перетин цілого ряду вулиць. І чомусь мені більш правдивою видається саме це число. До речі, мої приятелі говорили про "півтори-дві тисячі, від сили", - написав він у своєму блозі на "Українській правді".

Очевидно, що владі дуже йшлося на тому, щоб скомпроментувати особисто Яценюка на його малій батьківщині.

І офіційний сайт УМВС України в області, і незалежний політолог на підтвердження своїх слів використали одну й ту саму фотографію: коли колона демонстрантів лише заходила на Центральну площу, що засвідчує місце знаходження прапора. Люди, яких видно на фотографії, наспраді вже чекали демонстрантів на площі. І це аж ніяк не вся їхня кількість, як намагаються переконати міліціонери і політолог. Порівняйте самі.

 

Фото з сайту УМВС України в області, Максима Козменка і Олександра Ткачука.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Я футбольний вболівальник зі стажем і можу по натовпу чітко сказати скільки там людей. Реально сьогодні на Центральній площі у той момент, коли виступав Тягнибок, а я проходив на Худякова, було до 1 тис. чоловік. Це реально, що вам підтвердять любі фанати з досвідом. Може комусь здалося, що людей було більше через те, що майже кожен з них тримав у руках прапор, а прапори створюють видимість більшої масовки.

avatar

Василь з Бабина

30 березня 2013 23:44

Да ну?  Ти зфутбольним фаном загнув, чи це така у тебе міліцейська лігенда)))  От твої кенти-менти таксистами підробляють слідкуючи за депутатами)))

avatar

до Василя

31 березня 2013 00:27

Мітинг проходив приблизна на площі 100м х 50м = 5000 кв.м. Якщо припустити, що на 1 кв. м стояла одна людина, то учасників мітингу було щонайменше 5000 чол. Реально, їх було не менше  8000.

 

 

avatar

Математик до уболівальника

31 березня 2013 23:06