Боксери відхрестилися від заяви Загурського про «захист нашого мера»

Боксери відхрестилися від заяви Загурського про «захист нашого мера»

31.01.2014, 10:46

Тренери з боксу та голова обласної федерації не підтримали і навіть засудили резонансну заяву керівника міської федерації боксу Володимира Загурського щодо готовності чернівецьких боксерів «захищати міську раду»…

Відчутного резонансу в Чернівцях набула заява президента Чернівецької міської федерації з боксу Володимира Загурського з приводу того, що чернівецькі боксери та рукопашники захищатимуть секретаря Чернівецької міської ради. Нагадаємо, він кілька днів тому дав інтерв’ю з цього приводу представникам «5 каналу». 

Щоправда, майже для всіх чернівчан залишається загадкою, від кого і від чого його захищати, адже місто в нас, як відмітив, до речі, й сам президент ЧМФБ, завжди було і є толерантним і навряд чи би, навіть враховуючи нинішні події, хтось став би застосовувати силу проти опонентів. Тому наша редакція вирішила опитати всіх, хто так чи інакше має відношення до боксу в нашому місті, чи підтримують вони позицію пана Володимира. І ось що вийшло…

Віталій Бєляєв, президент Чернівецької обласної федерації боксу

«Я взагалі не розумію, про що йде мова. Моя принципова позиція – ніколи, за жодних умов не вплутувати спортсменів у політичні роздори. Те, що було сказано міською федерацією – це суто їхня думка. З нашої федерації боксери нікого й ніколи захищати не будуть. Місце спортсменів – у спортивних залах, на тренуваннях та змаганнях, і ні в якому разі не в ролі охоронців. Політика – це бруд, і я закликаю чернівецьких спортсменів не вестися на ці провокації».

Федір Бурма, тренер з боксу ФСТ «Спартак»

«Я вважаю абсурдом виведення будь-яких спортсменів на захист невідомо кого і невідомо від кого. Спорт і політика не повинні пересікатися і мої підопічні точно не будуть м’ясом на барикадах. Ми тренуємося у звичайному режимі і в нас все добре. Нехай політики, чиновники й революціонери не вплутують дітей у свої брудні ігри, бо спорт – це не війна, а здоровий спосіб життя».

Сергій Корбан, тренер з боксу СК «Джеб»:

«Я не готую своїх підопічних для охорони і принципово проти цього. Президент міської федерації боксу мав, напевно, на увазі тих боксерів, чиї тренери входять у цю федерацію. Ми з ними не працюємо, там відбувся розкол із незрозумілих причин і наш клуб, як і багато інших, навіть не запрошують на змагання. Ніхто і нічим нам не допомагає, і ми тим більше не будемо втручатися у політичний безлад».

Іван Собко, головний тренер з боксу ФСТ «Україна»

«Я – тренер команди із Шипинців, але у мене займаються й хлопці з Чернівців. І я обурений цими словами! Нормальні чернівецькі хлопці підтримуватимуть Майдан і Україну, яка житиме за нормальними законами. Звичайно, мої чернівчани не вийдуть на захист Михайлішина! А від кого його захищати? І за що? Кому і чим він допоміг? Є адресна допомога, адресована кільком спортсменам, і все. Нещодавно мій вихованець, бронзовий призер Чемпіонату Європи та срібний призер Чемпіонату України потребував фінансової підтримки, але підконтрольний Михайлішину «Калинівський ринок» відмовився допомагати, мотивуючи тим, що грошей немає. І про що взагалі тут розмовляти? Дивно. Треба не охороняти когось, а тренуватися й показувати результати!».

Олег Малованюк, старший тренер юнацької збірної України з боксу:

«Я категорично проти таких заяв і проти того, щоби спортсмени виходили на захист чиновників. Нагадаю, що для цього, відповідно Конституції України, існують спеціалізовані відомчі служби охорони або міліція, а вплутувати в такий бруд спортсменів абсолютно протиправно! Спортсмен, навпаки, має захищати народ, а не владу, і він готується не для того, щоби битися проти людей, а для того, щоби гідно представляти себе, свого тренера, свою область чи свою країну на змаганнях різного рівня. А такий популізм… Він може призвести до того, що спортсмен одного разу вплутається в таку ситуацію, а потім усе життя відмиватиметься від забрудненості. Чернівці – маленьке місто, чиновники приходять і уходять, а люди залишаються. Згадаймо, що основний принцип спорту в час воєнних дій або заворушень – бути або нейтральним, або з народом! Навіть під час Олімпійських ігор усі війни зупинялися. Тому радив би не ставити чернівецьких боксерів між владою та громадянами міста».

Отаке маємо. Висновки? Робіть самі. Хто правий, хто винний – вирішувати кожному з вас. Я особисто чомусь згоден із тим, що спортсмени – не приватні охоронці і в суспільних конфліктах брати участь не мають. Але…

Якщо є ще бажаючі висловитися на цю тему (боксери, тренери, керівники боксерських клубів), SportBuk.com готовий додати ці коментарі сюди або окремими матеріалами.

Опитував Альберт КОМАРІ

Джерело: sportbuk.com

Президент чернівецької федерації боксу Загурський Володимир: Боксери аполітичні, але захищатимуть "своїх" (Михайлішина)

1


КОМЕНТАРІ (1)

ну слава богу! а то соромно вже стало за спортсменів.тримайтеся,хлопці,народу! 

avatar

микола

01 лютого 2014 15:19