Богдан Ступка не хотів зніматися у фільмі “Тарас Бульба”, — кінознавець Тримбач

Богдан Ступка не хотів зніматися у фільмі “Тарас Бульба”, — кінознавець Тримбач

26.11.2021, 14:42

Український актор Богдан Ступка, якого знають зокрема за головною роллю у фільмі “Тарас Бульба”, міг не зіграти у кінострічці за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя. Про це український кінознавець та кінокритик, член Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач розповів в інтерв’ю Youtube-каналу “Титри”.

“Богдан Ступка розказував мені, як це було. Він не хотів, як не дивно це здається, зніматися у фільмі. Спочатку його агітував один московський режисер, але він сказав, що не хоче, оскільки не вміє їздити на коні...Той десь зник. А потім виник Володимир Бортко (російський кінорежисер - ред.), з яким він був знайомий. Той його вмовив. Та й складно відмовитися, коли тобі пропонують роль Тараса Бульби”, розповів Сергій Тримбач.

Він додав, що фільм “Тарас Бульба” 2009 року спочатку мав два сюжетні варіанти український та російський. Однак творці стрічки обрали останній.

“Там (у фільмі ред.) є поклони великій імперії. Це друга версії фільму. Перша версія була більш українська, друга проімперська, російська. Треба було нам робити, своє, і не чекати, що хтось зробить. Я сподіваюся, що українці запропонують ще свою версію”.

 До слова, Володимир Бортко російський кінорежисер, з 2011 року депутат Держдуми від КПРФ.

1