Божик подякував прогресивному  і потужному Козаку за допомогу у протистоянні з Бурбаком

Божик подякував прогресивному і потужному Козаку за допомогу у протистоянні з Бурбаком

10.07.2019, 19:34

10 липня 2019 року в Чернівцях відбувся прес-брифінг кандидатів у народні депутати України від політичної партії «Слуга народу» за результатами їхніх зустрічей з мешканцями Чернівецької області.

 BukNews попросив пристуніх на зустрічі кандидатів у депутати Олену Лис, Максима Заремського і Валерія Божика прокоментувати відмову деяких їхніх відомих опонентів від подальшого змагання за мандат. Двоє з яких при цьому заявили про підтримку кандидатів від «Слуги народу».

Інша репліка стосувалася пріоритетності для команди Зе посади голови Чернівецької ОДА і начальника Чернівецької митниці. Звільнення останнього керівника раніше, ніж було заповнено першу вакансію непрямо вказує, що команду більше насправді цікавить. Якби губернатора призначили раніше, ніж звільнили митника, тоді газеті «Час» не довелося би весь час запитувати про стосунки чернівецьких депутатів з Іллею Павлюком.

-        Якщо ви маєте на увазі Василя Васильовича Козака, то я б не сказав, що він знявся з виборів на мою особисту користь, - сказав Валерій Божик. - Він заявив, що робить це на користь Зе-команди загалом. Очевидно, що таким чином він продемонстрував, що готовий підтримати ті зміни, які пропонує Президент України і ми не маємо право на помилку. Ви знаєте всі з ким я конкурую на 204-му окрузі…

- З Козаком? – вигукнув один з присутніх журналістів.

- Не з Козаком! З Козаком уже, мабуть, ні, - продовжив відповідати на питання BukNews Валерій Божик. – Петре Дмитровичу, вам також треба називати прізвища, бо його всі бояться називати...

- Кого? Бурбака бояться? – перепитав журналіст.

- Не я це сказав! – знову продовжив Валерій Божик. – З Василем Васильовичем я особисто не знайомий. Але за цей його мужній і державницький крок я готовий потиснути йому руку.  Питання в іншому: сьогодні всі прогресивні сили області єднаються. Тому що всі ми розуміємо, яка сьогодні склалася ситуація в області і яким чином її можна подолати. Повторюю ще раз: особисто з Козаком я не знайомий і переговорів з ним не вів. Для мене це було великою несподіванкою. Ви знаєте, хто такий Козак, а хто я. Я юрист, який працював у місті, він потужний господарник в районі. Але мабуть люди у нас також вже розуміють, що цій корупції, брехні, контрабанді пора класти край. І я незгідний з вами, що спочатку потрібно було міняти губернатора. Негайно треба було міняти керівника митниці.

Кандидат у народні депутати України Олена Лис (виборчий округ 201) повідомила, що вона не знає, на чию користь зняла свою кандидатуру Оксана Продан і вона з нею теж не знайома.  

1