Близько сотні чернівчан вийшло на Центральну площу міста, щоб захистити безпритульних тварин

Близько сотні чернівчан вийшло на Центральну площу міста, щоб захистити безпритульних тварин

02.04.2012, 16:52

«Досить вбивати моїх друзів». Під таким гаслом близько сотні чернівчан вийшло 31 березня на Центральну площу міста, щоб захистити безпритульних тварин. У такий спосіб наше місто приєдналося до міжнародного маршу «Fair Play», який проходив в цей день не тільки в 10 містах України, а й в Росії, Італії, Австрії, Угорщині, Нідерландах, Хорватії, Греції, Франції, Іспанії та Швейцарії. Метою маршу є захист безпритульних тварин, яких, на думку організаторів, жорстоко вбивають, щоб очистити міста до Євро-2012.

Марш пройшов від Центральної до Театральної площі. А перед його початком на площі відбувся флеш-моб від танцювальної школи «Move On». Танець символізував припинення вбивства беззахисних тварин.

Також в цей час представники благодійної організації «Захист безпритульних тварин – не будь байдужим” збирали кошти на купівлю мікроавтобуса, у якому будуть стерилізувати собак та кішок. Як зазначили організатори – це більш гуманно, ніж позбавляти їх життя. Також проводився збір підписів під вимогами до влади. Основними серед них були побудова притулку та центру стерилізації тварин, а також посилення міри покарання за вбивство чи жорстоке поводження з тваринами.

Слід нагадати, що перші кроки для створення притулку у Чернівцях міська влада вже зробила. Наразі виділено земельну ділянку під його будівництво по вулиці Південно-Кільцевій. Також є попередній варіант проекту, який вже у цьому році має бути повністю готовий. На завершення проектних робіт в міському бюджету на 2012 рік передбачено 40 тис.грн. Цим проектом передбачається будівництво адмінбудівлі, амбулаторії, санітарної зони, 60-ти вольєрів для 3-4 тварин кожен, окремих вольєрів для утримання тварин після медичного втручання, приміщень для харчування тварин. Приблизна вартість будівництва такого притулку сягає 7 млн. гривень. 3 лютого цього року секретар міської ради Віталій Михайлішин зустрівся з активістами громадських організацій міста, які опікуються проблемами безпритульних тварин. На зустрічі обговорили попередній проект притулку. Віталій Михайлович зазначив, що міська рада буде шукати шляхи фінансування цього проекту і закликав громадські організації долучитися до збору коштів на притулок, створивши для цього спеціальний благодійний фонд.

Крім того, нагадаємо, що в цьогорічному міському конкурсі соціальних проектів одним з переможців став проект «Створення координаційного центру притулку для тварин м. Чернівці», ЧОГО «Захист тварин». На його реалізацію виділено 5 000 грн.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю



КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Лена Сайчук

03 квітня 2012 11:15

Ну, я переконаний, що більшість людей, які вийшли на марш, мають дома не по одному псові. А дехто, може, й по десятку.

avatar

собачник

03 квітня 2012 14:28