'Згадується Камю...'  'Блок Порошенка' у ВР закликав Садового негайно вирішити проблему зі сміттям у місті або  піти з посади мера Львова

"Згадується Камю..." "Блок Порошенка" у ВР закликав Садового негайно вирішити проблему зі сміттям у місті або піти з посади мера Львова

20.06.2017, 14:01

Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенко" звернулася до мера Львова Андрія Садового із закликом негайно вирішити проблему зі сміттям у місті або добровільно залишити посаду міського голови.

Про це нардеп від БПП Оксана Юринець заявила у вівторок з трибуни Верховної Ради, де також зібралися інші представники фракції.

"Андрій Іванович, негайно вирішуйте проблему зі сміттям або добровільно йдіть у відставку. Так, йдіть у відставку, бо ви не можете це зробити", - наголосила вона.

Юринець нагадала меру Львова, що прибирання відходів було однією з його головних передвиборчих обіцянок, але замість того, щоб побудувати сміттєпереробний завод, місто тепер витрачає величезні кошти на вивезення ТПВ до інших регіонів України.

"За рік від часу трагедії в Грибовичах Львівська міськрада витратила 350 мільйонів на транспортування відходів куди тільки можна по всій Україні, при тому що уряд виділив 14 майданчиків (для будівництва комплексу з переробки твердих відходів – ред.), проте львівська влада чомусь вибрала ними не скористатися", - зазначила вона.

Також депутатка згадала у своїй промові про голову фракції "Самопоміч" Олега Березюка, який оголосив голодування з вимогою до уряду не робити винним у скрутній ситуації Садового, а вирішити "сміттєву проблему" міста силами центральної влади.

"А Олега Романовича я хочу попросити припинити акції у Києві та їхати до Миколаєва, туди, де його фракція не підтримує вивіз сміття до Миколаєва", - сказала вона.

Як відомо, 14 червня прем’єр Гройсман розкритикував мера Львова Андрія Садового за неспроможність самотужки вирішити проблему накопичення сміття в місті.

Садовий назвав таку заяву хамством і заявив, що очікував від глави уряду Володимира Гройсмана "більш адекватної відповіді" на попередження про екологічну загрозу, а також звернувся до прем'єра із закликом не боротися за рейтинги, а допомогти місту вирішити проблему зі сміттям.

12 червня голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

"Українська правда"

На основному фото зі сторінки у ФБ Божени Антоняк

Намбер ту. За 300 м вiд попереднього смiтника. Поруч - найбiльший львiвський ринок, Привокзальний. Смiття виповзае на вулицю. Зараз не спекотно. Амбре, попри це, чiтко вловлюеться за сотню метрiв. Не маю бажання фотографувати такий самий терикон на Киiвськiй. Там поруч 55 школа та кафедра гiнекологii медунiверситету з лiкарнею. Згадуеться Камю... мабуть, не лише менi.

Світлина від Романа Доніка.

 

Підпис до фото: Фото з вулицi Мельника. Поруч двi школи (в радiусi 50 м). Чекаемо пошестi?

Пахне далеко не кавою, не шоколадом, не ароматами з "Криївки". Чутно не джаз, а нявчання безпритульних котів і вдоволене туркотіння голубів, які гребуться там na ca?ego. Ну, а вночі вийдуть справжні господарі - пацюки. Щось мені здається, що невдовзі вони знахабніють і розкошуватимуть там і вдень. Львівяни ж цілком можуть запатентувати новий вид спорту, а може нову олімпійську дисципліну (мейд ін Львів!!!) - прицільне жбурляння мішків зі сміттям у смітник, причому стояти краще якомога далі від мети влучання. Усе це було б кумедним, якби не цілком реальне видиво: лептоспірозу й інших болячок, які поширюють безпритульні тварини, кишкових захворювань та різних інфекційних...

1