Благочинний Іван Горда: 'На таких людях тримається світ'

Благочинний Іван Горда: "На таких людях тримається світ"

09.10.2020, 12:30

Василю Бічеру давати рекомендації не потрібно, Заслужений будівельник України має високу і позитивну репутацію у всій Чернівецькій області. Він користується повагою у колег-будівельників у всій Україні. Його поважають та шанують і влада, і люди, бо він не обіцяє, він будує. А ще щиро допомагає всім, хто б не звернувся. Для грамот і нагород у кабінеті вже нема місця, але для Василя Георгійовича це не головне, найбільше, чим він дорожить, це думкою людей про себе. Погодьтеся, щоби священник назвав вас Божим чоловіком, треба бути зразком порядності, людиною з високим коефіцієнтом корисної дії. Бічер такий.

Пропонуємо вашій увазі оціночні судження про Василя Георгійовича людей, які його знають, з якими він робив добрі справи.  

Іван Шкробанець – кращий головний лікар 2017 року – Глибока.Інфо

Шкробанець Іван Васильович, головний лікар смт Глибока

"Це дуже потужна людина, Заслужений будівельник України, опора нашого району. На Василя Георгійовича завжди можна покластися. Як головний лікар, скажу вам, що він постійно допомагає нашій лікарні. Це і поточні ремонти, наприклад, у приймальному відділенні. В інфекційному відділенні та у харчоблоку перекрив дах. А тепер при пандемії подарував нам кисневий концентратор вартістю 40 тисяч гривень. Провів ремонт фасаду лікарні за рахунок його фірми "Надія". Постійно купував дезінфекційні засоби та засоби індивідуального захисту для лікарів. Таку людину обов'язково потрібно знову обрати до обласної ради, щоб ми мали у районі підтримку і допомогу від нього.

Коли б до нього не звернулися, він завжди допоможе. Недавно ми закупили комп'ютерний томограф вагою 5 тонн, то він одразу ж прислав нам кран, навантажувач, і ми змогли установити його у відділенні". 

Благочинний Іван Горда: 'На таких людях тримається світ'

Горда Іван Георгійович, благочинний Глибоцького району

"Надійнішої людини ніж Василь Георгійович Бічер у нас в районі нема. Золотий чоловік. Він ніколи ні в чому не відмовить. Допомагає усім: і бідним, і дітям, і організаціям, які звертаються. Допомагає будинкам перестарілих, дитячим інтернатам. Багато допомагає і церквам.

Я поважаю усіх своїх парафіян, але цей чоловік постійно працює для людей, він для мене особливий. Він стільки зробив для наших хворих дітей, для нашої церкви. Це Божа людина. Нема жодної церкви у районі, якій би він не допоміг. На таких людях тримається світ". 

Шевченко Володимир Іванович, громадський активіст, волонтер

"Я можу сказати одне, ще з початку Євромайдану Василь Георгійович завжди допомагав усім. Я звертався до нього за підтримкою у 2014 році, і людина жодного разу не відмовила, допомагала продуктами, пальним, грішми. Коли я займався волонтерською діяльністю, він закуповував для наших вояків генератори, заправляв нам буси, якими ми возили допомогу на фронт. Хто б до нього не звернувся, він допомагає всім, і головне, він дуже простий і доступний.

Я, як депутат, дуже часто не міг достукатися до посадових осіб Глибоцької ОТГ, а до Бічера звернувся лише раз, і через тиждень він виділив техніку, привіз гравій, і ми змогли відремонтувати дорогу. Це людина слова". 

Лютик Георгій Флорович, Карапчівський голова громади

"Василь Георгійович є депутатом не одне скликання, і я, як голова сільської ради, завжди мав підтримку з його боку. Дуже важко було б без підтримки цього серйозного, конкретного, порядного чоловіка. Йому ніколи не шкода часу, ресурсу, щоби надати допомогу людям.

Недавно у нас була велика пожежа, він одразу ж допоміг будівельними матеріалами, електропроводкою, виділив кошти на лікування постраждалої дитини. У нас будується церква, він теж допомагає усім. Він збудував і нашу школу, яка здана в експлуатацію у 2018 році. Всі роботи виконав якісно, незважаючи на те, що йому вчасно не надходили кошти. Дуже добросовісна людина, його грейдер практично працює у нашому селі. Василь Георгійович допомагає усім, хто звертається. Треба, значить треба. А тому він може розраховувати і на нашу підтримку на виборах". 

Зинич Юрій Сільвестрович, директор Черешського ПНБІ Сторожинецького району

"Це дуже хороша людина. Коли б до нього не звернувся за будь-якою допомогою він жодного разу не відмовив, надавав усе, що потрібно. Побудував нам капличку на території лікарні, виділив будматеріали. Коли робили ремонти приміщень, він теж допомагав матеріалами безкоштовно. Купує нашим хворим одяг, взуття, їжу, навіть цигарки.

У нас перебуває 156 людей, і завжди вони отримують допомогу від Василя Георгійовича. Я не вмію гарно говорити, але крім слів вдячності на його адресу я не можу нічого сказати. Жодного разу не було відмови. Сто відсотків, що такі люди потрібні в обласній раді, і я підтримую Василя Георгійовича Бічера, бо він завжди дбає про інших". 

Тріфан Світлана Дмитрівна, директорка Кам'янської ЗОШ Глибоцького району

"Василь Георгійович Бічер будував нашу школу і дуже старанно поставився до цього. Всі роботи зроблені якісно. Крім того, він прислухався до наших побажань щодо оформлення школи. Ми дуже задоволені його роботою: і учительський колектив, і учні, і батьки. Я, як жінка, можу оцінити, що школа у нас гарна, класи гарні, світлі, затишні. І це завдяки його напористості, силі характеру, його великому бажанню побудувати тут школу. Іншому забудовнику навряд чи це вдалося б зробити за 2 роки і у наш час. Він допоміг облаштувати і кабінети, придбав вікна для майстерні, тобто він робив не лише те, що від нього вимагалося за проєктом. Це дуже добрий та щирий чоловік. І я позитивно ставлюся до його рішення балотуватися в обласну раду знову, бо це людина дії".   

Зараз Василь Бічер вже вкотре балотується до обласної ради. Цього потужного чоловіка запросила балотуватися від них президентська партія "Слуга народу". Але ми переконані, що від якої б політсили Василь Георгійович не йшов у владу, щоби відстоювати інтереси району, округу та людей, він мав би підтримку. Точно таку ж підтримку мешканців виборчого округу Василь Бічер мав би, якби йшов просто, як вільний кандидат-господарник. Але сьогодні виборче законодавство передбачає приналежність до політичних партій. А з іншого боку, ніхто на окрузі так влучно не відповідає характеристиці - "слуга народу", як він.          

1