Бізнесмен з Чернівців, якого Зеленський позбавив громадянства, допомогою Україні заробляє право вийти з-під дії санкції РНБО

Бізнесмен з Чернівців, якого Зеленський позбавив громадянства, допомогою Україні заробляє право вийти з-під дії санкції РНБО

01.03.2022, 17:19

Відомий чернівецький підприємець Олександр Єрімічук, який ще донедавна перебував під санкціями РНБО, тепер знову допомагає Україні.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ТВА.

Зазначається, що між Чернівцями та Сучавою запустили транспортний міст. Олександр Єрімічук організував логістичний проект, завдяки якому вдалося сполучити гуманітарним коридором сусідні міста двох країн.

Як повідомляється у сюжеті, перші 20 тонн гуманітарного вантажу прибули сьогодні до Чернівців з Румунії. Небайдужі сусіди зібрали для українців найнеобхідніше, у тому числі – 7 тонн дизпалива, мінеральну воду, харчі, підгузники для новонароджених.

Такі гуманітарні рейси відтепер курсуватимуть від Сучави до Чернівців щодня.

Другий день роботи логістичного проекту мого друга Олександра Єрімійчука, який доставляє гуманітарні вантажі з Сучави, Румунія до Чернівців. Далі чиновники Чернівецької ОДА її розподіляють по потребам різних областей України. Велика подяка нашим румунським братам!!! Multe mul?umiri fra?ilor români!!! - прокоментував роботу Олександра Єрімійчука народний депутат України кількох попередніх скликань Верховної Ради України Максим Бурбак

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО ввели санкції проти Юрія Кушніра і Олександра Єрімічука з Буковини, які потрапили у топ-10 контрабандистів країни (+ВІДЕО)

"Слон" з Чернівців і три підсанкційних компанії з антиконтрабандного списку подали до суду на Зеленського

Як відомо, у квітні минулого року президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій, під які потрапила низка українських бізнесменів. Серед них – і чернівецький підприємець Олександр Єрімічук.

24 лютого цього року, після вторгнення Росії на територію України Зеленський заявив, що рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Україна зніме санкції з усіх громадян України, котрі готові зі зброєю в руках захищати державу у складі територіальної оборони.

1