Більшість пацієнтів починають неправильно лікувати: ізраїльський лікар розповів, як помилки українських лікарів убивають хворих на коронавірус

Більшість пацієнтів починають неправильно лікувати: ізраїльський лікар розповів, як помилки українських лікарів убивають хворих на коронавірус

26.11.2020, 10:32

В Україні багато госпіталізованих з коронавірусом та досить висока смертність внаслідок хвороби. Лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль висловив свою думку, в чому може бути причина.

Борис Бриль вважає, що в Україні багато важких хворих на коронавірус через неграмотне призначення лікування на початку захворювання. Про це повідомляє Obozrevatel.

Так, за словами лікаря, в Україні більшість пацієнтів починають лікувати неправильно від початку амбулаторного лікування вдома. Найпоширеніша медична помилка, яка призводить до важчого перебігу хвороби і смерті – даремне призначення антибіотиків та неефективних експериментальних засобів проти COVID-19.

У вас дається величезна кількість антибіотиків. І потім люди потрапляють у шпиталь з антибіотикорезистентною пневмонією. У вас досі даються протималярійні препарати, які призводять до порушень ритму серця й так далі, – розповів Бриль. 

Він зауважив, що країні необхідний чіткий протокол лікування за ступенями тяжкості, а неправильне призначення має тягнути за собою кримінальну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не отримуєте безкоштовного лікування, за яке держава вже заплатила, бо лікарі кажуть, що немає медикаментів? «Медсестра Іванка» у режимі реального часу розкаже, на що витрачають гроші буковинські лікарні

Станом на 25 листопада в Україні зареєстрували 661 858 хворих на коронавірус, 13 882 з яких за минулу добу.
307 778 українців подолали хворобу.
Від початку пандемії від коронавірусу померли 11 492 інфікованих мешканців країни.
Впродовж 24 листопада до лікарень госпіталізували 1 818 хворих. 
 
ДОВІДКОВО: 
 
На Буковині смертність від коронавірусу на 100 тисяч населення вдвічі більша, ніж в середньому по Україні.

Про це кореспондентці molbuk.ua повідомив завідувач відділу Чернівецького обласного лабораторного центру Юрій Падурару.
 
"На Буковині смертність становить 68,9 на 100 тис. населення – вдвічі вище, ніж в середньому по Україні (30,2 на 100 тис. населення). Найвища смертність у Сторожинецькому районі (86,1). Летальність на Буковині становить 1,9%, в Україні 1,7%", - повідомив Юрій Падурару.

За словами пана Юрія, за час епідемії коронавірусної хвороби найбільше помирають люди вікової категорії 60-70 років.

"Від початку епідемії померли 620 буковинців із підтвердженим корона вірусом. Найбільше померло людей у віковій категорії 60-70 років (211 хворих) – 34% від усіх хворих. За час епідемії помирали у всіх вікових категоріях, наприклад у віці від 0 до 9 років померли троє. Найменше хворих померли у віці 10-19 років – 0,2%.", - каже Юрій Падурару.
1