Більшість облради відмовилася скасувати своє рішення про передачу прокуратурі приміщення на Дарвіна, 7, або 'що там робить Галиць'

Більшість облради відмовилася скасувати своє рішення про передачу прокуратурі приміщення на Дарвіна, 7, або "що там робить Галиць"

04.11.2013, 20:16

Проект рішення з цього питання з відповідним обгрунтуванням зареєстрував депутат Чернівецької обласної ради Микола Салагор. За словами депутата, відбувається процес реформування органів прокуратури, будуть звільнятися деякі приміщення. Тому немає потреби віддавати прокуратурі обласну комунальну власність. "- Зірка Шустер live прокурор Коваль, який ініціював цю передачу, вже в Києві, то ж давайте вирішимо це питання на користь громади", - сказав депутат. Проект комісії Смотра передбачав компромісне вирішення цього питання. Депутатам пропонувалося розглянуте дане питання на черговій сесії. Проте депутат Галиць запропонував взагалі його не розглядати. А повернутися до нього колись пізніше. Несолідно, мовляв, тільки ухвалили рішення і одразу його відміняти. Колеги-депутати з провладної більшості першого заступника губернатора почули і проект Салагора провалили.

Упродовж сьогоднішньої сесії депутати-опозиціонери, до яких приєдналися деякі члени фракції "Наша Україна", весь час намагалися з'ясувати, чому перший заступник голови ОДА Галиць зайняв місце Михайла Папієва поруч з головою обласної ради Михайлом Гайничеру.

- Що там робить Галиць, - вигукували час від часу депутати з місць.  

Питання кілька разів порушував депутат Салагор, якого підтримав колега Ярослав Курко. Нарешті з'ясувалося, шо головуючий на сесії пан Гайничеру, сам запросив туди пана Галиця, який заміщає губернатора на час його перебування у відрядженні. На це він нібито має право згідно з регламентом. Опозиціонери висловили сподівання, що на наступній сесії обалсної ради, у разі відсутності Михайла Папієва, таке саме запрошення від Михайла Гайничеру почергово отримають керівники всіх фракцій, представлених у складі обласної ради. 

Депутати Микола Салагор і Ярослав Курко від "Фронту змін" не заперечували право голови запрошувати до президії посадовців, але закликали робити це публічно. Після невеликої дискусії Михайло Гайничеру погодився у разі відсутності на сесії губернатора запрошувати до президії його заступника публічно на початку сесії.

1