Більше півсотні буковинців поповнили стрій 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади

Більше півсотні буковинців поповнили стрій 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади

08.09.2020, 13:33

       Переважна більшість буковинців-контрактників обирають службу в 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді. Після повернення з чергової ротації, за кілька місяців стрій частини поповнили більше півсотні буковинців. Вояки, що спілкуються з потенційними кандидатами, розповіли, чим саме приваблює служба в їхній бригаді.

       Військові відзначають, що насамперед найважливіше значення має ім’я, статус частини та її бойовий шлях. Бригада, яку називають «Едельвейс» славиться успішним виконанням бойових завдань на Сході, злагодженістю колективу, а також тим, що в її складі проходили службу та служать сьогодні справжні герої.

       Також вагомим чинником є те, що підрозділи частини розташовані в Чернівецькій області та в сусідній - Івано-Франківській. Для комфортного проживання контрактників та їх сімей в області завершується будівництво гуртожитків покращеного типу, відновлюється інфраструктура військового містечка.

       Фінансове забезпечення в бригаді є на 23% вищим ніж в інших частинах. До прикладу, навідник отримує близько 13000 грн. в розташуванні частини, а в районі ООС – 20000 та 30000 грн. на другій і першій лінії. При укладанні першого контракту виплачується винагорода від 16800 до 21000 грн. залежно від звання. Відпустка для військовослужбовців становить від 30 до 45 днів та супроводжується виплатою на оздоровлення в розмірі місячного заробітку.

        Контрактники забезпечуються речовим майном, харчуванням, безкоштовним медичним обслуговуванням, в тому числі пільговим курортно-санаторним оздоровленням. 

        Бригада пропонує посади водіїв, механіків, екіпажів бойових машин, кухарів, медиків, зокрема немало й таких, що не пов’язані з бойовими. Кандидати вибувають до навчального центру для проходження необхідної підготовки тривалістю від 1 до 4 місяців, а вже згодом до військової частини. Під час навчання в центрі є можливість опанувати новий військовий фах, а також отримати водійське посвідчення. 

         За умов, якщо перерва у військовій службі не перевищує 5 років, відібраний за прямою, або спорідненою із військово-обліковою спеціальністю кандидат направляється одразу до військової частини.       

         Важливо знати, що під час служби за військовослужбовцем зберігається попереднє робоче місце та середньомісячна зарплата. 

        Дізнатись про всі вакансії можна в комісаріатах області під час спілкування безпосередньо з представниками військових частинах. Телефонуйте:  0509480349,  (0372) 524349.

Прес-служба Чернівецького ОВК

 

1