'Більше 200 смертей щодня”: Аваков виступає за повний локдаун на місяць

"Більше 200 смертей щодня”: Аваков виступає за повний локдаун на місяць

26.11.2020, 17:17

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що в Україні мають негайно ввести повний локдаун на 3-4 тижні з механізмом компенсацій для населення.

Про це повідомляє пресслужба МВС у Telegram.

“Моя особиста точка зору, що необхідно вводити локдаун якомога швидше. Дійсно, тривалістю 3 або 4 тижні…

Моя точка зору, як тільки ми будемо готові… Я сподіваюся, це буде в найближчі дні. Треба сформулювати в деталях і в реальних механізмах ту програму компенсацій, яку озвучив президент днями, і негайно ввести локдаун, перервати ланцюжок цієї інфекції і постаратися зберегти здоров’я наших українців і відійти від ситуації, коли у нас більше 200 смертей щодня”, – зазначив посадовець.

Він додав, що у цьому питанні радикально настроєний на повний локдаун щонайменше на 3 тижні.

Міністр сподівається, що під Новий рік країна буде виходити із суворого карантину.

Аваков впевнений, що уряд розгляне це питання у найближчі дні.

Президент Володимир Зеленський спільно з урядом повинні будуть запровадити жорсткий локдаун в Україні, якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус погіршиться.

Про це в коментарі Українській правді сказала речниця Зеленського Юлія Мендель, коментуючи заяву глави МВС Арсена Авакова про необхідність жорсткого локдауну в Україні.

“Розвиток подій залежатиме від епідеміологічної ситуації. Президент, Офіс президента та уряд зробили усе можливе, щоб підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій. Серед іншого, звісно, розглядалася можливість локдауну, якщо ситуація з поширенням інфекції погіршиться”, – зазначила Мендель.

За її словами, Зеленський розглядає локдаун як “крайній захід для поліпшення епідеміологічної ситуації”.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що в Україні необхідно негайно ввести повний локдаун на 3-4 тижні з механізмом компенсацій для населення.

1