У Чернівцях ініціативна група хоче сьогодні потрапити у колишнє приміщення управління Національного банку України

У Чернівцях ініціативна група хоче сьогодні потрапити у колишнє приміщення управління Національного банку України

20.09.2019, 13:33

20 вересня 2019 р. о 14.00 год. біля колишнього приміщення Управління національного банку України на Центральній площі, 3 відбудеться збір ініціативної групи щодо передачі даного приміщення територіальній громаді м. Чернівців.

 Ініціативна група здійснить огляд приміщення спільно з представниками ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнє приміщення Нацбанку у Чернівцях врятували від можливого дерибану депутатами міськради

Депутатська більшість міськради може передати будівлю Нацбанку у Чернівцях комусь з підприємців, - мер

Секретарка виконкому Чернівецької міської ради Антоніна Бабюк переконана, що це приміщення, як і в більшості інших міст України, необхідно передати територіальній громаді та забезпечувати надходження до місцевого бюджету. Про це вона розповіла в ефірі програми «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь». 

- На сьогоднішній день у нас є приміщення Нацбанку, яке в інших містах України віддали в комунальну власність. Але чомусь державники у Києві порахували, що в інших містах це потрібно робити, а в Чернівцях - непотрібно, - зазначила Антоніна Бабюк.
 
 Водночас вона нагадала, що колишня будівля Нацбанку є пам’яткою архітектури, та висловила побоювання, що Пенсійний фонд може їй зашкодити.
 
- Приміщення Нацбанку є дуже гарним приміщенням. Це пам’ятка архітектури місцевого значення. Свого часу Національний банк вклав у приміщення фантастичну суму державних коштів. Там вітрини, декор, люстри, надзвичайно гарні вітражі.
Але чомусь відділ охорони культурної спадщини не вважає це автентикою. Тобто, вони прописали дуже пом’якшувальні умови в охоронний договір з Пенсійним фондом. Тому, там можуть "розтягнути" і вітражі, і вітрини, і люстри, - додала секретар виконкому.

Антоніна Бабюк переконана, що це приміщення має належати громаді міста та наповнювати міський бюджет.

 - Я сподіваюся, що колись нам таки передадуть це приміщення у комунальну власність. Вважаю, що такі приміщення, як приміщення національного банку, непотрібно продавати. Його потрібно здавати в оренду і отримувати кошти в бюджет міста, - підсумувала Антоніна Бабюк (https://promin.cv.ua/).
1