Бійка на Сторожинеччині – хто ж винен?

Бійка на Сторожинеччині – хто ж винен?

30.01.2013, 20:07

21.01.2013 р. до правоохоронців Сторожинецького району звернувся житель смт.Красноїльськ М. із заявою про побиття. 22-річний юнак стверджує, що на ґрунті неприязних відносин йому в с.Їжівці завдав тілесних ушкоджень 19-річний місцевий житель П. Пізніше він заявив слідчому, що 21.01.13 р. о 13 год. 30 хв. його без причини,  з хуліганських спонукань побили четверо невідомих. Вказані відомості 22.01.2013 р. були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та за цим фактом розпочате досудове розслідування  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 126 (побої і мордування) КК України. Згодом  прокуратура району перекваліфікувала дії зазначених осіб на більш тяжкий злочин, передбачений ч.2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України, якою передбачене покарання обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі - до 4 років.

Як повідомили BukNEWS у Прес-службі прокуратури Чернівецької області, згідно з висновком судово–медичної експертизи від 23 січня поточного року  в потерпілого виявлені тілесні ушкодження у вигляді  синців навколо правого ока, правої вушної раковини, задньої поверхні шиї, грудної клітини та інші, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

        Разом із тим 24 січня поточного року до правоохоронців поступила заява і жителя с. Їжівці П. (того, який зі слів потерпілого М. побив останнього) про те, що 20.01.13 р. в смт. Красноїльськ на ґрунті неприязних відносин його побили, спричинивши тілесні ушкодження, четверо мешканців цього селища, серед яких був і М. За даним фактом також розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

         Про результати досудового розслідування цих кримінальних проваджень громадськість буде поінформована.

1