Безстрокова акція протесту, розпочата минулого тижня буковинцями в райцентрі Заставна, отримала продовження у Чернівцях

Безстрокова акція протесту, розпочата минулого тижня буковинцями в райцентрі Заставна, отримала продовження у Чернівцях

04.05.2012, 16:00

Тут мітингувала молодь – так, як і притаманно молоді: з гумором і стьобом. Молодіжні організації «Батьківщина молода» і «Фронт змін» провели сатиричну «демонстрацію трудящих», які «відчули на собі покращення».

З плакатами, гаслами і портретами «очільників» у руках молоді люди проходили символічними колонами під радянську бадьору музику і схвальними оплесками та вигуками «ура» зустрічали коментарі диктора. Радісний голос ведучого повідомляв, що пенсіонери просять уряд продовжувати відрахування з їх пенсій і після їхньої смерті, бюджетники пропонують підлікувати уряд у чорнобильському санаторії і т.д. Колоритно виглядала «колона селян» з сапками в руках. Завершилося дійство на Соборній площі тим, що портрети тих, хто уособлює владу – від глави уряду з найодіознішими міністрами до в.о. міського голови з губернатором і його заступниками викинули на «смітник історії».

"Ми сміємося з цієї влади і її антинародних дій, - зазначив представник міської організації «Батьківщина молода» Олександр Бербека, - ми категорично незгідні, аби ця влада повернула нас у просякнутий наскрізь брехнею і авторитаризмом Радянський Союз. А з чого сміються – те перестає бути страшним».

1