Безоплатна правова допомога – назустріч майбутнім правникам

Безоплатна правова допомога – назустріч майбутнім правникам

17.11.2019, 10:17

«Хто може отримати безоплатну правову допомогу ? Як працює система БПД на Буковині та які має успіхи? Про це і не тільки йшлося на зустрічі фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області зі студентами Чернівецького юридичного коледжу Національного університету «Одеська юридична академія».

Розпочалася зустріч-лекція із майбутніми юристами з показу відеоролика про успішну справу, в якій людині з числа внутрішньо переміщених осіб допомогли фахівці з надання безоплатної правової допомоги. «Власне, такі історії звичайних людей яскраво демонструють, як працює система БПД в Україні, до якої щороку звертаються все більше клієнтів, – зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну. Він детально розповів про те, як працює система БПД на Буковині, хто і як може отримати правову допомогу, а також куди звертатися у разі потреби. 

399-2


Про роботу правової платформи «Wikilegalaid» студентам юридичного коледжу розповіла фахівець з надання безоплатної правової допомоги Ольга Волощук. «WikilegalAid – інформаційна платформа, що функціонує за принципом Wikipedia. У правовій базі міститься майже 1500 консультацій з найактуальніших правових питань, з якими звертаються клієнти до системи БПД. Цією базою можуть користуватись як юристи-практики, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультації підготовлені так, щоб бути зрозумілими не лише фахівцям, а й людям без юридичної освіти», – зауважила спеціалістка.

399-3



А ще на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області з 3 жовтня 2015 року працює Єдиний контакт-центр системи БПД, де в телефонному режимі можна цілодобово отримати юридичну консультацію чи роз’яснення. «Про результати роботи контакт-центру промовисто говорить той факт, що з дня на день очікуємо мільйонного дзвінка від наших громадян, - додав Аркадій Мунтяну.

399-4

На завершення зустрічі студентам-правникам розповіли про успішні справи адвокатів, які працюють у системі БПД на Буковині, а також продемонстрували тематичний фільм і роздали інформаційні буклети. Бажаючі мали змогу поставити свої запитання (стосувалися вони переважно стажування та перспектив працевлаштування) фахівцям Регіонального центру.

399-5



Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).

1