Безгосподарність у комунальних підприємствах області або як фірми за рік заробляють 4 тисячі гривень (+документи)

Безгосподарність у комунальних підприємствах області або як фірми за рік заробляють 4 тисячі гривень (+документи)

11.03.2014, 12:23

У той час, коли нам розповідають про відсутність бюджетних коштів та дотаційність Чернівецької області, варто розібратись у кількох простих речах, які відбуваються прямо у нас в регіоні. Територіальна громада Буковини є власником чималої кількості обласних комунальних підприємств з гарними приміщеннями та потужним потенціалом розвитку. Віталій Ткачук, депутат обласної ради переконаний, що безгосподарність та відсутність системного якісного управління призводить як мінімум до того, що оренда чи використання цих приміщення не приносять бажаного прибутку і як максимум – до збитковості фірм, які могли б наповнювати обласну казну. Про це BukNews повідомили у прес-службі депутата Чернівецької обласної ради.  

Так, в обласній раді працює постійна комісія з питань приватизації та управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селиш та міст Чернівецької області. Достатньо навести усього кілька прикладів фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств краю за минулих рік для того, аби пересвідчитись у нагальній потребі зміни підходу до управління цим майном. Наприклад, обласне комунальне підприємство «Буковина-Фарм» минулий рік завершило зі збитком у розмірі 198 тисяч гривень, а дохід склав усього 42 тисячі гривень. А ось дебіторська заборгованість фірми станом на 1 січня 2014 року склала 1145 тисяч гривень та ще за відпущені ліки 365 тисяч гривень.

Або ще одне підприємство – «Кіновідеопрокат», яке спромоглось за рік заробити лише 4 тисячі гривень (у цей самий час дотація з обласного бюджету склала 590 тисяч гривень): підприємство отримало доходів на 750,8 тисяч гривень і видатки склали 746,8 тисяч. А Чернівецьке комунальне обласне бюро технічної інвентаризації вже три роки немає директора.

Ще один яскравий приклад – обласне комунальне підприємство «Інватранс», котре має на своєму балансі чимало приміщень у самому центрі Чернівців: по вулиці Кобилянській, Кафедральній (14-ий корпус ЧНУ), Кошового та Українській. Додаткових угод оренди минулоріч підприємство не уклало, відтак збиток на кінець року становив 1382,9 тисяч гривень.

На жаль, цей список можна продовжувати. І позитивних прикладів буде усього кілька. Таким чином, ситуація виглядає так: на кожному підприємстві працює в середньому від п’яти до 15 чоловік, яким необхідно сплачувати заробітні плати, обласна рада регулярно виділяє кошти на утримання приміщень, з кожним роком борги підприємств тільки зростають, а позитивних зрушень немає.

Таке тупцювання на місці триває роками з однієї простої причини – ніхто не проводив ґрунтовного аналізу роботи цих підприємств, не розробляв концептуального покрокового плану їх розвитку на найближчі хоча б 5-7 років. Мовляв, тримаються на плаву – от і добре, а так не може бути.

Всім відомі закони бізнесу – справа повинна приносити гроші, якщо цього не відбувається – вона закривається і ніхто не буде вкладати кошти у фірму, яка приречена на збитковість та банкрутство.

Але чому це з року в рік робиться з обласними підприємствами Буковини? Якій розумній та мислячій громаді потрібні фірми, яких вже не ренімувати? Ніхто ж буковинців не хоче, аби гроші з його кишені віддавали фірмі, яка, наприклад, за рік спромоглась заробити усього 4 тисячі гривень?

Отже, моє ствердне переконання таке: крайовий парламент має бути готовим взяти на себе сміливість та ініціативу для зміни всієї системи управління комунальним майном краю, - заявляє депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук. -  Впевнений, що до цих процесів потрібно залучати громаду – безпосередніх власників майна, радитись з ними, проводити зустрічі, круглі столи тощо, пропонувати зміни та не боятись їх втілювати у реальне життя. Ми маємо власні ресурси, але чомусь абсолютно безгосподарський підхід до нього. Тому варто починати з себе, а не кивати на столицю, яка дає чи не дає нам коштів – варто наводити лад там, де ми це можемо, де вміємо і де на нас чекає успіх.


 НАМ ТУТ ЖИТИ!

1


КОМЕНТАРІ (3)

Пишу Вам бо не знаю хто може студентам які тут навчаються допомогти(

В нас ректор університету Бойчук Т.М. ярий прихильник Партії регіонів і дій влади, хоча він це почав заперечувати після перемоги революції!!!

Наш ректор проводив репресії щодо студентів,і до тепер цим займається!!!

Студентів не випускав на мітинги, закривав аудиторії на ключ ( і це в прямому розумінні слова!!!) А тих що пішли на мітинги заносив у списки і потім "проводив виховну роботу"!!!

 

А зараз хоче створити САМООБОРОНУ УНІВЕРСИТЕТУ ДЛЯ ЗАХИСТУ КОРПУСІВ УНІВЕРСИТЕТУ ВІД НАПАДІВ ЕКСТРИМІСТІВ як він сказав....

але екстримісти це всі студенти які тут навчаються, ВІН ЗІБРАВСЯ ЗАХИЩАТИ СЕБЕ І УНІВЕРСИТЕТ ВІД СВОЇХ СТУДЕНТІВ "ЕКСТРИМІСТІВ" 

 

ОТ ЦІКАВА СТАТТЯ ПРО НАШ БДМУ І ЦЕ ДІЙСНО ПРАВДА!!!

Студенти народної студентської ради Буковинського державного медичного університету (БДМУ, м.Чернівці) вимагають зробити депутатський запит і усунути із незаконно займаної посади ректора - служителя бандитської партії регіонів Бойчука Тараса Миколайовича, який прийшов до посади приступно підлим і нелегальним шляхом у 2010 р., через призначення його в. о. ректора БДМУ управляючим Януковичом. Сьогодні Бойчук шукає виходи на чернівецьких урядовців, які б його підтримали.

 

Бойчук узурпував владу БДМУ, шляхом диктатури продовжує працювати зі студентами, звільнив проректорів і деканів, які йому були неугодні і запровадив хабарі, яких не знала Україна.

 

У перші дні мітингів у Чернівцях, Бойчук категорично заборонив студентам БДМУ виходити на страйк, дав розпорядження закрити на замок теоретичний корпус на вул. Богомольця, 2, і утримував студентів, як заручників. В університеті швидко підняли оплату за відпрацювання пропущених занять до 30 грн за академ. годину. У січні ректор зібрав під тиском підписи професорсько – викладацького складу і студентського самоврядування на підтримку політики Януковича. Бойчук організовує у деканатах мітинги і плакати на випадок свого звільнення, змушує студентів давати фальшиві коментарі у ЗМІ та в інтернеті на свій захист, спростовувати інформацію про те, як забороняли студентам йти на мітинги, вичікуючи хто ще з чернівецьких чиновників ще прийде до уряду і допоможе втриматися на посаді. 

 

На його руках кров наших Героїв, його руки смердять хабарями ще з часів, коли він працював викладачем БДМУ, за 500 доларів проводив репетиторство в університеті, а за 5 000 доларів приймав вступні іспити. Він постійно ламав моральну і політичну свідомість і волю студенства, душі дітей, несправедливість в університеті калічить молодь ще далеко до того, як вона стане лікарями.

 

Студенти також вимагають люструвати всіх злочинців - співучасників моральних і матеріальних репресій, які паразитують на студентах БДМУ: проректор - хабарник - О.Іващук; кровопийця, хабарниця і антимайданівка - Н.Зорій; провокатор і організатор нечесних виборів - А.Іфтодій, служитель і переносчик хабарів - Р.Булик, найдорожчий проректор-корупціонер-І.Геруш; корупціонер у госпчастині і по гуртожитках - П.Скринчук; запроданець регіонівський - В.Пашковський; найжалюгідніша хабарниця по стоматології - Н.Кузняк; педофіл і сексуально заклопотаний декан В.Москалюк; головний продавець довідок у деканаті - О.Буряк; круглі деканатські дебіли - М.Гінгуляк, А. Петрюк і В.Білоокий; совітський КГБіст - В.Глубоченко; головний ідеолог і любитель грошей - П.Присяжнюк; і основні постачальники хабарів Бойчуку - І.Полянський, О.Юзько, О.Андрієць. Всі вони поглумилися над студентством, не давали права на свободу і волевиявлення студентам БДМУ!!! Ганьба!!!

 

Призначенець ректора Бойчука – голова студенської ради Василь Мосійчук не відстоює інтересів студентів, виконує фашиські доручення Бойчука і будучи ще сам студентом, збирає зі студентів гроші. Бойчук змушує його спростовувати всі репресії, які чинили зі студентами БДМУ під час революції у засобах масової інформації, закриває рот невдоволеним і т.д. Голова студради разом із Богданом Хомком за вказівкою ректора писали чорні списки і переслідували студентів на майданах, за це ректор залишає його на роботі в університеті. Всі старости курсів БДМУ призначені власноруч ректором, серед них всі діти друзів і однокурсників Бойчука. Деканати, які створив Бойчук, більше схожі на міліцейські відділки, куди потрапляєш і отримуєш будь - яке звинувачення, за яке потрібно заплатити гроші.

 

Бойчук запровадив здирництво нечуваних розмірів. Це навіть не хабарі за модулі, а щоденні хабарі за пари. Кожного дня на кожній парі староста групи збирає від 15-20 грн. з кожного студента і віддає викладачу за 1 заняття. Так збирає на анатомії Кривецький – по 20 грн. з кожного студента за пару і 200 грн за модуль. На кафедрі іноземних мов бере – Рак і Синиця від 100 до 200 грн. На кафедрі біології права рука ректора - Булик і Захарчук 200-250 грн за модуль (ще Булик бере за вступ в ординатуру, аспірантуру і магістратуру по 3 тис. доларів), Черновська 100-200, інші викладачі дешевше. Кафедра українознавства - беруть Навчук і Ткач 100 грн з платника і 350 грн з державника, всі інші дешевше. На кафедрі ООЗ беруть 50-150 за модуль і за наказом Бойчука ріжуть максимальну кількість державників.

 

Найтяжче здати хімію, проректор і завкафедрою Геруш бере 100 долларів за модуль, Тащук від 50 до 250 грн., Давидова-200 грн., Яремій - 300-350 грн, практично всі беруть. Так само бере декан Присяжнюк. 

 

На фармакології Заморський бере від 50 до 250 грн за модуль, беруть всі викладачі. Петрюк також бере пакети вартістю близько 300 грн, туди входить коньяк або добра горілка, цукерки, лимони, колбаса, ананас і т.д. На фармації не беруть тільки молоді викладачі, а всі інші - по 100-250 грн.

 

На легендарній кафедрі мікробіології Дейнека брав хабарі ще до приходу Бойчука, тут своя каса, здачу видає у будь якій валюті: за оцінку «3»на парі -20 грн, «4»-25-30, а «5»-30-40.Гроші контролює Дейнека і Боднарчук Ніна Дмитрівна, а модуль- відповідно, ціна множиться на 10 : 200, 300 і 350 -400 грн.

 

Кафедра фізіології Швець 300 грн за модуль, беруть всі.

 

Кафедра патофізіології - Роговий 200-250, всі інші дешевше.

 

Кафедра патанатомії Давиденко модуль від 50 до 250 грн, він сексуальний заклопотаний маньяк, перед модулем змушує дівчат до сексу, батьки і студенти зверталися у правоохоронні органи (40 заяв) і до Бойчука, щоб його за це відсторонили з роботи, але ректор Бойчук все закрив і він продовжує робити те, що робив.

 

На кафедрі пропедевтики по - 20 грн за пару. Найбільше збирає Васюк по 30-40 і 200-250 за модуль, вона ще ділиться із завідувачкою Т.Ілащук. На кафедрі очних хвороб – Кучук - 20грн за пару і 100-150 –за модуль. Кафедра туберкульозу - Тодоріко 400 грн за відмінний модуль, Бойко по 10 грн за пару і 200 -модуль. На ЛОР Калуцький пише на листочку суму за модуль - 850 грн і закриває всі пропуски, Плаксивий 200-300 грн.

 

Радіологія - Кравчук і Малишевський по 50-100 грн за модуль, є 3 модулі. Кафедра хірургії Петрюк і Ротар - 10 грн за пару, модуль можна здати за 50-100 грн. На кафедрі проректора Іфтодія продають книжки «Хірургічні хвороби» по 300 грн або 250 за модуль, беруть хабарі доценти Гребенюк, Рева і Гродецький. Кафедри педіатрії Соркман і Колоскова все продають від 200 і більше грн. Сорокман особисто бере по 100-300 грн за модуль. На пропедевтиці дитячих хвороб Нечитайло з сином створили бізнес- клас- 500-600 грн за модуль, допомагає декан Буряк . 

 

Стоматологія Н.Кузняк керує корупційним банком на кафедрі, кожного тижня тут проводять заліки, атестації, збирають реферати, здають тести - все по розцінках. Здають гроші Бамбуляку, він касир у Кузняк - реферати щоб не писати 100 грн, атестація - 300 грн, модуль 250-300, на бумагу - 80 грн, за пропушену пару - 50 грн, тести - 100 грн, перехідна атестація інтернів 500 грн з кожного. Більшість студентів – стоматологів вступали на навчання в університет через Кузняк, то вони неохоче говорять про хабарі, але кажуть, що за вступ вона бере 3 000 Євро і вирішує всі питання з Бойчуком, тому студенти бояться говорити відкрито, поки ректор при владі.

 

Найбільші взятки на практичних кафедрах беруть Кравченко 300 грн за модуль. На кафедрі дитячої гінекології Андрієць, Гресько, Бербець, Ніцович і Ринжук від 250 і до 400 грн. Терапія в обласній лікарні (Федів)- беруть всі від 150 грн до 250. На терапії Хухліна сама бере 500-600 грн, а всі її доценти по 300. На нервах і псіхах Пашковський купив собі джип за взятки, оплачується все. Модуль не меше 400 грн. І. Кривецька збирає по 50 грн за кожну пару ( у середньому 200 грн з групи), за модуль -150-250.

 

Проживання і хабарі у гуртожитках космічні. Проректор з поселення Рандюк – друг Бойчука, зібрав з кожного студента (у кімнаті 4-6 чол.) гроші по 300 грн на вікна у кімнаті, зараз збирає по 300 грн на двері у кімнати, тих хто не здає, виселяють з гуртожитку. Рандюк не випускав студентів з гуртожитків на майдан, казав, що у них будуть стріляти, зараз заставляє мовчати про переслідування. Каже, що Бойчук заручився своїми людьми з нового уряду і йому нічого за те, що він робив, не буде. Не забудемо згадати, що проректор Рандюк за наказом ректора – Бойчука в індивідуальному порядку проводив агітаційну розмову зі студентами, які проживають у стінах університету за кандидата в народні депутати регіонала Михайлішина.Ще Рандюк неодноразово заставляв викладачів, які проживають у гуртожитках писати певну кількість доповідних в обмін на подальше проживання та покращення умов проживання для цих викладачів. У гуртожитку з іоземними студентами торгують всім, чим можна у валюті. Так у кожному гуртожитку, а взятки за поселення у гуртожитку - це ЖАХ!.

 

Викладачі тупі і не вчать студентів, мало хто знає свій предмет, їх понаймали на роботу за гроші, а розумних розігнали.

 

За розподіл на 6 курсі, декан Москалюк бере від 6000 до 8000 долларів, ділиться з Бойчуком. Заступники деканів ( Петрюк, Буряк, Гінгуляк) продають допуски до занять по 20 грн. через старост курсу. 

 

На вимогу інших студентів Буковини виходити медиків на майдани, декан Москалюк і Петрюк заявили: Нехай їх (тих, що вбили на майдані) стріляють, їх ніхто туди не просив іти… Так виконують щиро клятву Гіпократа служителі диктатора Бойчука. А студентів БДМУ не випустили.

 

Це не з посади потрібно усувати Бойчука, потрібно посадити його разом з Януковичом і крапка!

 

Студентська народна рада БДМУ вимагає:

 

1.Негайного звільнення хабарника і диктатора ректора Бойчука з посади і зрадника студради - В.Мосійчука.
2. Люстрації і недопущення знову до посад проректорів і деканів, які підписували підтримку Януковича і продовжують займатися переломом політичної свідомості студентів БДМУ та поборами.
 
3. Дати студенському самоврядуванню можливість обрати демократичного ректора, як у Києві.
 
4. Довести факти корупції вказаних викладачів і звільнити з університету. Не допустити переслідування студентів нинішнім ректоратом.
  

Я ВАС ПРОШУ ДОПОМОЖІТЬ НАМ!!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!

avatar

Доброго дня!!! Пишу вам із БДМУ!!! Навчаюсь тут у медичному університеті!!!

11 березня 2014 10:50

Кому вигідна компрометація БДМУ?

 На це питання важко однозначно відповісти, проте аналіз публікацій наштовхує на думку, що це особи, які працюють (працювали) в університеті і з певних причин ображені на теперішню адміністрацію. Ці особи найімовірніше намагаються одержати вигоду використовуючи поточну політичну ситуацію. За допомогою перекрученої, а іноді відверто брехливої інформації намагаються навісити на наш університет ярлик «політично заангажованого та  корумпованого вишу». При цьому вони дозволяють собі безпідставно образити конкретних викладачів та студентів, та знову повернути наш університет до епохи «зоряних війн» 2009 року

Які аргументи вони використовуюють:

 1. Університет застосовув репресії до студентів під час розгону Євромайдану у листопаді 2013 року.

Відверта брехня! БДМУ один з небагатьох ВНЗ Буковини на своєму офіційному веб-сайті публічно засудив протиправні дії підрозділу “Беркут”, вчинені на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада 2013 р.  Подивіться сайти інших вузів за цей період і переконайтеся в цьому.

 2. Університет зачиняв двері в навчальних корпусах, а викладачі не пускали студентів з аудиторій на мітинги. 

Відверта брехня! Дійсно, двері зачинялися один раз вахтером в навчальному корпусі по вул. Богомольця, Але не для того, щоб не випускати студентів, а для того, щоб запобігти потраплянню великої кількості невідомих осіб в навчальні приміщення, де навчаються студентив, т.ч. неповнолітні. Пропускний режим в навчальних корпусах та гуртожитках завжди існував і він забезпечує безпеку осіб, що навчаються, та збереження матеріальних цінностей. В процесі розвитку інциденту в навчальний корпус була допущена група мітингувальників (15-20 осіб), які мали змогу поспілкуватися з студентами нашого вузу.

3. В університеті погрожують відрахуваннями студентам, які беруть участь у мітингах.

Відверта брехня! БДМУ неодноразово публічно заявляв, що в університеті гарантовано реалізацію конституційних прав студентів та викладачів вільно висловлювати, формувати свої думки, погляди, переконання та збиратися для мирного їх вираження. Крім того, ректоратом університету було ухвалено, що пропущені навчальні заняття з 18 лютого 2014 року до стабілізації політичної ситуації в Україні вважаються такими, як пропущені з поважної причини і відпрацьовуються безоплатно

4. Ректор університету проф. Бойчук Т.М. – член Партії Регіонів. 

Перекручена інформація! Проф. Бойчук Т.М. – позапартійний! Перекручування інформації пов’язана з тим, що ректор БДМУ висувався Партією Регіонів на проміжні вибори в депутати Чернівецької обласної ради 2013 року.


5. В університеті ВСІ викладачі хабарники. 
Інформація, яка не підкріплена фактами (лише у 2008 році одна відома всім професорка була затримана відповідними органами)! Дійсно, абсолютно заперечувати дії з боку окремих співробітників, спрямованих на одержання неправомірної вигоди,  не має сенсу. 

 

Проте:

§  Ця система породжена не в БДМУ, на жаль її прояви властиві вищій освіті в Україні.

§  Система зловживань є обопільною – її підтримують не тільки окремі викладачі, а й окремі студенти.

§  Презумпцію невинуватості ніхто не відміняв, а тим паче не давав право безпідставно (без фактів) звинувачувати конкретних співробітників.

§  В БДМУ здійснюються такі заходи щодо профілактики подібних зловживань – анонімні опитування студентів, незалежний тестовий контроль під час проведення підсумкового модульного контролю з окремих дисциплін (дозволяє зменшити суб’єктивізм з боку викладача), запроваджується електронний журнал успішності. 

 

Чи є подібні заходи в інших ВНЗ?

avatar

Василь П

11 березня 2014 17:01

Що ти пане Ткачук заливаєш. Твій батько був керівникоп управління комунальної власності в обласній раді минулого скликання - ЧОМУ НЕ В ПЛИВАВ на діяльність цих підприємств?? Ти - зараз депутат обласної ради - ЧОМУ НЕ ВПЛИВАЄШ на діяльність цих підприємств.  Що не знаєш з якої строни підійти до цієї влади. ти дієш як політична проститутка.  Клоун. Йди краще в караоки свої пісеньки співай - ганьба. 

avatar

Справдливий

12 березня 2014 06:41