Бездіяльність  губернатора Папієва суд визнав законною

Бездіяльність губернатора Папієва суд визнав законною

30.09.2011, 20:38

Сьогодні, 30 вересня, Чернівецький окружний адміністративний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Чернівецької обласної організації ВО “Свобода” до голови Чернівецької облдержадміністрації Михайла Папієва про визнання незаконною бездіяльність губернатора з приводу демонтажу на території області білбордів з написом “Буковина вітає свого патріарха” та портретами Предстоятеля Руської православної церкви Патріарха Кирила, які анонсують його візит на Буковину, виніс постанову про відмову у задоволенні адміністративного позову.

Нагадаємо, 21 вересня Чернівецька обласна організація ВО "Свобода" звернулась до Голови Чернівецької ОДА з вимогою невідкладно вжити заходів щодо зняття білбордів з провокативними написами "Буковина зустрічає свого патріарха", які невідомі замовники розмістили вздовж шляхів Чернівецької області. У листі йшлося про те, що Україна є незалежною та суверенною державою, а Буковина - невід'ємна частина України, а не територія російської держави, православну церкву якої очолює патріарх РПЦ Кирило. Ті, хто дозволяє собі розміщувати на білбордах неправдиву, провокативну та з проявом меншовартості інформацію, мають бути притягнені до передбаченої Конституцією України та законами України відповідальності, а білборди з такою інформацією невідкладно зняті.

Також було зазначено, що якщо прихильники патріарха РПЦ Кирила мали бажання розповсюдити інформацію щодо його візиту на Буковину, то це можна було б зробити без провокативних гасел, з чітким формулюванням відповідного сану духовної особи сусідньої держави та мети приїзду в Україну та Буковину.

"Станом на 26 вересня відповіді від голови Чернівецької обласної державної адміністрації не отримано, білборди вздовж шляхів залишаються розміщеними, жодна реакція відповідальних посадових осіб на наше звернення відсутня.

Вважаємо, що бездіяльність посадових осіб носить дискримінаційний характер щодо громадян України, які не визнають своєю церквою УПЦ МП, прямо порушує норми Конституції і Закону, що декларують відсутність у держави переваг стосовно будь-якої церкви в Україні перед іншими, принижує честь, гідність та національну самоповагу осіб, які не бажають мати жодного відношення до УПЦ МП, а також такими, що недвозначно сприяють розпалюванню міжрелігійної ворожнечі та ненависті між мешканцями Буковини, а також ображають почуття громадян, які не є вірянами УПЦ МП", - заявили представники Чернівецької облорганізації ВО "Свобода".

Як поінформував голова обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Віталій Мельничук, "Свобода" подала позов у цій справі до Чернівецького окружного адміністративного суду.



Віталій Мельничук повідомив, що "Свобода" має намір провести мирне інформаційне пікетування 2 жовтня уздовж вулиці Руської та на виїзді з Чернівців у напрямку м. Герца. Пікетування має на меті донести до Президента України та Патріарха РПЦ негативну оцінку значної частини українців частих політичних візитів Кіріла до України.



КОМЕНТАРІ (2)

А я б на місці Папієва подав у суд на Ваш сайт, зокрема на  заголовок матеріалу, оскільки він викривлює суть судового рішення. Але правда сайт не є засобом масової інформації, тому й звертатись в суд ніби й нема на кого. Але Ваша публікація не відповідає журналістським стандартам, погодьтесь.   

avatar

фрілансер

30 вересня 2011 14:58

А я думаю логіка є. Оскаржували, що в суді - бездіяльність. Суд, що зробив? Виніс постанову про відмову у задоволенні адміністративного позову. Фактично визнав бездіяльність законною!!! Що й треба було довести.  Дивно тут інше, що вільний журналіст грає на боці влади нацьковуючи її на сайт. Я знаю єдину справді вільну журналістку Буковини - Галю Єреміцу, але на неї це не схоже. То може ви і не фрілансер ніякий, а філер? По- російськи - стукач?

avatar

АнтиКіріл

30 вересня 2011 15:28