'Без двох Василів неможливий весільний спів': Максимюк хоче, щоб Продан з ним рахувався?

"Без двох Василів неможливий весільний спів": Максимюк хоче, щоб Продан з ним рахувався?

30.03.2017, 17:58

Є така народна мудрість на Буковині, що без одного Василя обійдеться весілля. Буде той один гість чи не буде, а перша шлюбна ніч таки настане для нареченої. І гості будуть веселитися. А Василь ні.

Так було до понеділка 27 березня. Василь Продан у міській раді міг вирішувати всі питання, які були і які він перед собою та «Рідним містом» ставив.

Але за цей час «виростав» у місцевій політиці інший Василь. Максимюк з БПП «Солідарність».

Спочатку його Чинуш вів. А згодом він сам став на ноги. Першим кроком заявив про себе голосно. І посів місце керівника фракції БПП «Солідарність» у міськраді. Звичайно, на цьому не зупиняється Василь. Тож робить другий крок – на місце секретаря міської ради. І тут вимушена зупинка. Василь Продан досі не дає всіх голосів для секретаря Василя Максимюка. Напевне, й сам би не проти цю посаду зайняти. Але й Василь Максимюк не дасть всіх голосів для нього. Тож неждано-негадано два Василі стали взаємозалежні один від одного. А від них залежний став мер Карспрук і все місто.

Якщо раніше без одного Василя якось можна було обійтися у міськраді: можна рішення прийняти, неугодного чиновника з посади зняти. То тепер цього вже не можливо зробити. Тож мудрість буковинців про «одного Василя» розбилася об їх двох: якщо досі без одного Василя обходилося весілля, то тепер без двох Василів неможливий весільний спів.

І голосування за недовіру меру Каспруку 27 березня це підтвердило. Скільки б Василь Продан не ставив на голосування про усунення мера з посади, набирав він найбільше 19 голосів.

Без дозволу Василя Максимюка жоден член фракції БПП «Солідарність» не голосував «за». 

І Василь Продан втратив контроль над містом?.. На якийсь час!..

Народний депутат України Максим Бурбак напередодні сесії, яка відбулася 30 березня зробив припущення, що Каспрука таки знімуть з посади. А перед цим Василі змушені будуть домовитися про посаду секретаря. Швидше всього така домовленість є. І секретарем оберуть Василя Максимюка. Після його обрання більшість фракції БПП «Солідарність» проголосує так, як потрібно буде «Рідному місту» та Василеві Продану. І мера Каспрука усунуть з посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У четвер міська рада спробує усунути з посади мера Чернівців і призначити секретаря, - нардеп

Аби приспати пильність Бурбака-Федорука Василь Максимюк відразу відреагував на прогноз нардепа. Він виступив із заявою на сесії міськради. У ній категорично заявив, що жодних «перемовин чи домовленостей щодо голосування за недовіру міському голові депутатами фракції БПП «Солідарність» в обмін на посаду секретаря для керівника фракції Василя Максмюка немає».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява голови фракції партії БПП “Солідарність” в Чернівецькій міській раді Василя Максимюка

А далі Василь звинуватив Бурбака у тому, що той сіє колотнечу у міській раді.

Дійсно, на сесії міськради питання про недовіру Каспруку не ставилося. І секретаря не обирали. Але 30 депутатів із 35 присутніх проголосували за рекомендацію меру звільнити з посади начальника управління освіти міськради Сергія Мартинюка.

Без двох Василів такої одностайності у голосуванні добитися неможливо.

(далі буде)

Джерело: http://www.chas.cv.ua/

Нагадаємо, восени минулого року “Рідне місто” було готове підтримати кандидатуру депутата Чернівецької міськради від “БПП” Василя Максимюка на посаді секретаря міської ради. Про це повідомив голова фракції “РМ” Василь Продан.

Зокрема, він, як і інші голови фракцій, не підтвердив інформацію про збір підписів на підтримку Василя Максимюка секретарем міської ради.

“Я чув про це, як і всі інші, з сайту “А.С.С.”. Але ви знаєте, що подавати кандидатуру може міський голова. Якщо завтра на сесії мер подасть цю кандидатуру, то ми її обов’язково розглянемо. Особисто у мене ніяких заперечень по цій кандидатурі немає. Я з повагою ставлюся до Василя Сидоровича, це досвідчений депутат”, – сказав В. Продан.

Водночас він повідомив, що на засіданнях фракції “Рідне місто” питання щодо підтримки Максимюка на посаді секретаря не розглядалося.

“Якщо це питання на сесії підніме Олексій Павлович, ми, звичайно, оголосимо перерву, проконсультуємося і будемо приймати рішення. Я особисто – за”, – сказав Продан.

“А щодо підписів – до нас ніхто не звертався від “БПП”. Але якщо звернуться, то, гадаю, не буде ніяких питань, щоби ми підписались під цією кандидатурою”, – сказав лідер “Рідного міста”.

Нагадаємо, всі керівники фракцій Чернівецької міськради заперечили інформацію про те, що обранці зібрали підписи на підтримку Максимюка-секретаря.

Джерело: «МБ» 

1