Без Бурбака і Федорука кількість районів Чернівецької області знову хочуть зменшити

Без Бурбака і Федорука кількість районів Чернівецької області знову хочуть зменшити

06.08.2019, 22:08

Між експертами з децентралізації Юрієм Ганущаком та Ігорем Коліушком розгорілась гостра дискусія у питанні скорочення кількості районів в Україні.

Про це пише політолог Олександр Солонтай у дописі в своєму Telegram-каналі.

Він повідомив, що провідний фахівець з децентралізації Юрій Ганущак обґрунтовує 84 райони на вільній території (окуповані пропонує точно розраховувати після звільнення). Натомість Ігор Коліушко, теж дуже авторитетний фахівець, пише про нових 107-110 районів.

"Притому, варто зазначити, що і Ю.Ганущак, і І.Коліушко, дуже близькі з Анатолієм Ткачуком та можуть по праву вважатися одними "з батьків децентралізації". Діючий уряд Гройсмана часто керується саме їхніми методиками та аналітикою. Але не цього разу", – повідомив Солонтай.

Він продемонстрував різницю в цифрах у відповідній таблиці. Згідно з нею, на думку Ганущака, Чернівецька область має бути поділена на два райони. Натомість Ігор Коліушко та Геннадій Зубко вважають, що кількість районів на Буковині має бути скороченою до трьох.

"Неузгодженість цифр це не найголовніше. Ще цікавішою дискусія не про кількість, а про те, що мається на увазі під словом "район". Зараз на рівні районів існують одночасно і органи самоврядування і органи державної влади: райради обрані людьми та райдержадміністрації призначені президентом (двовладдя, безлад та повна неясність для людей). При тому, більшість людей живуть в містах, які взагалі не входять в склад районів", – пише О. Солонтай.

Раніше повідомлялося, що райони Чернівецької області скоротять майже в 4 рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість 488 в Україні можуть залишити тільки 120 районів, в тому числі на Буковині не більше трьох

У Чернівецькій області замість 11-ти районів залишаться лише три

У Чернівецькій області не може бути два госпітальні округи. Там має бути три, - Максим Бурбак

 

Джерело: molbuk.ua
1