Бессарабці озброюються: поліція вилучила 4 пістолети, обріз рушниці, гранату, боєприпас до зенітної установки  і набої

Бессарабці озброюються: поліція вилучила 4 пістолети, обріз рушниці, гранату, боєприпас до зенітної установки і набої

29.05.2019, 10:41

Два з них мали місце у Кельменецькому районі, ще по одному – на Сокирянщині та Хотинщині. У порушників поліцейські вилучили пістолети, обрізи гладкоствольних мисливських рушниць та боєприпаси. Усе вилучене направлено на експертизу.

 22-го травня під час проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Зброя та вибухівка», працівники Кельменецького відділу поліції здійснили санкціонований обшук у господарстві 53-річного жителя села Вартиківці. За результатами обшуку поліцейські вилучили у чоловіка 4 пістолети, схожі на нарізну вогнепальну зброю, набої калібру 9 мм, а також подрібнені рослини конопель.

 У селі Бузовиця у 33-річного чоловіка поліцейські Кельменеччини вилучили обріз гладкоствольної мисливської рушниці калібру 16 мм. Аналогічну зброю і набої до неї працівники Хотинського відділення поліції вилучили у 48-річного жителя району.

 На Сокирянщині у селі Михалкове правоохоронці викрили 54-річного чоловіка, який незаконно зберігав у підсобному приміщенні гранату і боєприпас до зенітної установки.

 За вказаними фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. А відносно жителя Вартиківців розпочато кримінальне провадження ще й за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1