Бешлей і Собко відсуджують у Клічука посаду і гроші

Бешлей і Собко відсуджують у Клічука посаду і гроші

11.03.2021, 15:35

Екс-директор департаменту житлово-комунального господарства, депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей подав судовий позов до Чернівецького окружного адміністративного суду щодо скасування розпорядження міського голови про його звільнення із посади. Відповідна інформація оприлюднена у судових матеріалах.

У своєму позові Бешлей просить суд визнати незаконним, протиправним, а також скасувати розпорядження міського голови Романа Клічука "Про припинення повноважень директора департаменту ЖКГ". Також Бешлей просить визнати незаконним і скасувати розпорядження Клічука "Про звільнення Володимира Бешлея – директора департаменту ЖКГ".

Він просить суд ухвалити рішення про поновлення його на роботі на посаді директора департаменту ЖКГ з 3 лютого 2021 року, при цьому стягнути із департаменту ЖКГ на свою користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 3 лютого по день винесення рішення суду з розрахунку 1723,62 грн одноденної зарплати.

Чернівецький окружний адміністративний суд 1 березня відкрив провадження у цій справі, яка розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження.

Бешлея було звільнено з посади 4 лютого. Тепер директором департаменту ЖКГ є Георгій Прохоренко.

Колишній директор департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Микола Собко теж хоче через суд визнати протиправним та скасувати розпорядження Чернівецького міського голови Романа Клічука щодо свого звільнення. Чернівецький окружний адміністративний суд, розглянувши матеріали позову, вирішив залишити позовну заяву без руху.

Про це пише ІА АСС із посиланням на відповідну ухвалу суду, опубліковану на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Так, в ухвалі йдеться про те, що позивач, Микола Собко, просить суд визнати протиправними та скасувати розпорядження Романа Клічука про припинення його повноважень на посаді директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, подальше звільнення та поновити на цій посаді.

У документі також йдеться про, те що позивач подав позовну заяву без додержання вимог чинного законодавства.

Відтак, 2 березня суд ухвалив – позовну заяву залишити без руху, встановити Миколі Собку 10-денний строк для усунення недоліків. У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде повернута позивачу.

Нагадаємо, що Чернівецький міський голова 3 лютого своїм розпорядженням припинив повноваження директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Миколи Степановича Собка.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1