Бешлей підставив Михайлішина? Місце для скандального кіоску запропонував екс-секретар міської ради

Бешлей підставив Михайлішина? Місце для скандального кіоску запропонував екс-секретар міської ради

19.11.2014, 19:48

Депутат Чернівецької міськради Роман Дрінь, якого звинувачували у встановленні кіоску в центрі міста, прокоментував кореспонденту molbuk.ua ситацію довкола цього.

– Добре знаю підприємця Галину Ярмолик (вона є власником кіоска, – авт.). Це справді сестра моєї дружини. Я цього не приховую, – говорить депутат Роман ДРІНЬ. - Однак, вважаю, що родинні стосунки не повинні позначатися на розгляді звернень цього підприємця до міськради. Бо правила мають бути однакові для всіх підприємців. Питання про надання дозволу Галині Ярмолик на розміщення кіоску на вулиці Поповича вирішувалося у тому порядку, який встановлений міською радою. Тобто міська рада спочатку прийняла рішення про те, що мала архітектурна форма у цьому місці може бути встановлена. До речі, наскільки пам’ятаю, то саме це місце для встановлення кіоску підприємцю запропонував екс-секретар міської ради Віталій Міхайлішин. 

- Потім міська рада надала право підприємцю своїм коштом виготовити проект відведення земельної ділянки для розміщення кіоску, затвердила цей проект і залишилося прийняти рішення про надання цієї ділянки підприємцю на правах особистого земельного сервітуту. Переконаний, що підприємець вчинила правильно, демонтувавши кіоск, який було встановлено завчасно, до остаточного розгляду питання на сесії міської ради. Знаю, що Галині зателефонув міський голова і звернув увагу, що кіоск підлягає демонтажу. Хотів би, аби усі підприємці міста у таких ситуаціях так само оперативно виправляли свої помилки як Галина Ярмолик. 

- Наведу приклад, - продовжує далі депутат. - Міська рада, районна рада вже кілька місяців "воюють" із підприємцем, який на проспекті Незалежності замість тимчасового кіоску на 30 кв м встановив капітальний магазин на 130 кв м. І продовжує самовільне будівництво. Вже майже рік працює незрозуміла споруда на вулиці Шевченка, навпроти вулиці Кобилянської, де школярі,студенти купують сумнівної якості бутерброди. Хотілось би, щоб громадська ініціатива депутата Бешлея попрацювала і за цими адресами так само оперативно.

Джерело: molbuk.ua

 Скандальний кіоск, який встановили біля 14 корпусу ЧНУ у ніч на 16 листопада, міг би там і стояти, якщо б власник не поспішив із встановленням МАФу. Підприємцеві, якому належить мала архітектурна форма, рано чи пізно вдалося би зробити дозвільну документацію.

 Зокрема секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик у коментарі кореспондентові БукІнфо підтвердив факт, що рішення про виділення земельної ділянки підприємцю було прийняте раніше на сесії міської ради. Проте власник не отримав відповідного паспорта прив’язки об’єкта до місця його розташування.

 «Рішення про виділення земельної ділянки було прийняте. Але не було погоджено місця, де той МАФ повинен розташовуватись. Тобто виконана частина узгоджувальної роботи. Підприємець не мав паспорта прив’язки, який би визначав, де споруда повинна стояти», - розповів Ярослав Кушнірик.

 Причин, чому підприємець поспішив і своїм вчинком викликав хвилю обурення від чернівчан, секретар міськради не може назвати. Тим паче, що відповідні дозвільні документи власник МАФу оформлював згідно з вимогами.

 «Підприємець розпочав роботу по оформленню відповідних документів. Він подав їх за правилами. Однак не довів до кінця. І самовільно розташував у не відведеному для цього місці», - додав Кушнірик.

 Чи буде власник самовільно встановленого кіоску продовжувати отримання документів законним способом, наразі не відомо.

 

Дві години тому депутат міської ради Володимир Бешлей написав на своїй сторінці у ФБ:

"Літаючий ларьок'' повертається!!! Мерія підготувала відповідний проект рішення на 57-му сесію міськради, яка відбудеться 27.11.2014 року.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Гнид Михайлішина і Бешлея треба бити по повній !!! 

avatar

Дмитро Пожарський

19 листопада 2014 21:10

Яценюк ворует- виноват Путин.Кушнирык ворует- виноват Михайлишин )))))

avatar

молодой букосранец

19 листопада 2014 23:57